Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το Πρόγραμμα Δράσης του Αθλητικού Τομέα για το 2015

Το Πρόγραμμα Δράσης του Αθλητικού Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το έτος 2015, ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας.


Το Πρόγραμμα εκπονήθηκε από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού κ. Απόστολο Αλατζά, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λήμνου κ. Γιώργο Ζαχάρωφ, τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Σάμου κ. Άρη Ηλιάδη και Χίου Κυριάκο Ζωάνο καθώς και το μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου Κ. Στρατή Φεργαδιώτη.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία του αθλητισμού και των διοργανώσεων που γίνονται στα νησιά και τόνισε τη βούληση της Περιφέρειας να ενισχύσει τις προσπάθειες για ανάπτυξη και διάδοσή τους. «Είναι μια ευκαιρία να σταλεί το πραγματικό μήνυμα του αθλητισμού που είναι η άμιλλα, ο συναγωνισμός, η συμμετοχή και ο συνεχής αγώνας για βελτίωση», είπε και υπογράμμισε ότι στόχος του Προγράμματος είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου να έρθουν σε επαφή με αθλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ώστε να δοθεί το κίνητρο ενασχόλησης με αυτά (π.χ. χάντμπολ, ιστιοπλοΐα, αντισφαίριση, ποδηλασία,). Επίσης συνεχάρη τον κ. Αλατζά για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει.


Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα εισαχθεί ως θέμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η σχετική έγκριση για υλοποίηση του Προγράμματος.