Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για την διάθεση των δωρεάν laptop-tablet και internet από την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»- Ποιοι το δικαιούνται

Ξεκινούν από αύριο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της Ψηφιακής Αλληλεγγύης το οποίο αναμένεται να χορηγήσει δωρεάν λάπτοπ σε 298.300 δικαιούχους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή σότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Πως θα εξαργυρώσετε το κουπόνι σας

Σε κάθε ωφελούμενο (πολίτη που έλαβε το Κοινωνικό Μέρισμα και κάτοικο μίας εκ των οκτώ (8) Περιφερειών Αμιγούς Σύγκλισης) χορηγείται ένα κουπόνι (Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης) με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των Παρόχων/Προμηθευτών της δράσης.Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015
Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€
Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60€.

Καθεμιά από τις παραπάνω παροχές είναι διακριτά προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του ΠΣ TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης. Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.

Πότε και ποιοι δικαιούνται δωρεάν λάπτοπ

Σε περίπου 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα, δωρεάν λαπτοπ ή ταμπλετ αλλά και σύνδεση στο ιντερνετ για ένα χρόνο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion.gr το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αλλά θα ανοίξει επίσης την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα η προκήρυξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που θα καλεί τους παρόχους να κάνουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» και την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα η ΕΔΕΤ που σχεδίασε και υλοποίησε την ειδική ιστοσελίδα – εφαρμογή,e-inclusion.gr,  όπου και θα γίνεται η ηλεκτρονική αίτηση για τα δωρεάν λαπτοπ και τάμπλετ θα ανοίξει επίσης την εβδομάδα των Χριστουγέννων ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.  Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν στα χέρια τους το κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν  να αγοράσουν tablet ή laptop. Με δεδομένη την ποικιλία τιμών που υπάρχει στην αγορά, η συσκευή θα φτάνει να διατίθεται ακόμη και δωρεάν στους δικαιούχους.