Σήμερα ο τελικός κυπέλλου Λέσβου στο ποδόσφαιρο- ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ κοντράρονται στο Στάδιο της Καλλονής

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς διεκδικούν σήμερα το απόγευμα, στις 16.30, στο δημοτικό Στάδιο Καλλονής ο Διαγόρας και ο Ατρόμητος, οι οποίοι αναμετρώνται στον τελικό του κυπέλλου Λέσβου.


Μια μάχη άκρως αμφίρροπη και με τις δυο ομάδες να έχουν «προηγούμενα» από την τελευταία τους συνάντηση στην Ανεμότια για το πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής. Τότε ο Διαγόρας είχε φύγει νικητής με 3-1, αλλά τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και μετά την λήξη του είχαν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ παικτών, παραγόντων και οπαδών των δυο ομάδων.

Φαβορί στην σημερινή αναμέτρηση δεν υπάρχει, καθώς μιλάμε για έναν τελικό όπου και οι δυο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Ο Διαγόρας σίγουρα έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς έχει καλύτερο ρόστερ και εμπειρία, ωστόσο η ομάδα της Ανεμότιας βρίσκεται για πρώτη φορά σε μια τέτοια πρόκληση και θα παίξει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Για να φτάσουν μέχρι εδώ οι δυο αντίπαλοι είδαν και έπαθαν. Ο Διαγόρας πέρασε νικηφόρα στην παράταση από το Κάτω Τρίτος με 4-2 επί του Αλκιβιάδη, νίκησε στα πέναλτι την Αναγέννηση Γέρας με 5-3 (κ.α. 2-2), ενώ στην παράταση απέκλεισε και τον Αχιλλέα μέσα στην Αγ. Παρασκευή με 3-2, ισοφαρίζοντας μάλιστα στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού. Η μόνη σχετικά εύκολη πρόκριση ήταν στον ημιτελικό με τον Παλλεσβιακό τον οποίο νίκησε με 3-1.

Ο Ατρόμητος πέρασε το εμπόδιο του Ολύμπου με 5-1, προκρίθηκε στην παράταση κόντρα στον Αίγειρο στη Θερμή με 4-3, ενώ στα ημιτελικά νίκησε μέσα στο Πλωμάρι τον Αιγέα στο 90ό με 1-0. 

Ο αγώνας μετά από κοινό αίτημα των δυο ομάδων θα ξεκινήσει στις 16.30 αντί για τις 14.30 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ενώ διαιτητής ορίστηκε ο Κάντας με βοηθούς τους Βερρή και Λυρή.


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ