Έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) "Τέχνη & Τρέλα" στην Μυτιλήνη

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης παρουσιάζει την Δευτέρα 09/02/2015 ώρα 07:30μμ την έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας με θέμα "Τέχνη & Τρέλα".


 Η φυσιολογικότητα δεν είναι η φύση του ανθρώπου, είναι η άμυνα του ανθρώπου απέναντι στη φύση του που είναι η τρέλα.

Η φυσιολογικότητα είναι ένας κώδικας, είναι ένας τρόπος του να ελέγχει ο άνθρωπος αυτό που συμβαίνει μέσα του, αλλά χωρίς την τρέλα, φυσιολογικότητα δεν θα υπήρχε.

 Είμαστε φυσιολογικοί από ανάγκη, είμαστε φυσιολογικοί επειδή αμυνόμαστε σε αυτό που έχουμε μέσα μας , και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επειδή την τρέλα δεν τη βάζουμε μέσα σε κανένα εισαγωγικό, τη φυσιολογικότητα τη βάζουμε σίγουρα σε εισαγωγικά, διότι είναι κάτι το επιπλέον της ανθρώπινης φύσης.

Η Φωτογραφία αναλαμβάνοντας να συλλάβει το ασύλληπτο της πραγματικότητας, τεμαχίζοντάς την και αποδίδοντάς την σε εικόνα, επιχειρεί ταυτόχρονα να συλλάβει, μέσα στο συμβολικό πλαίσιο του λόγου, την επιθυμία του ανθρώπου να δει πέραν της πραγματικότητας, πέραν της εικόνας. Μα, την ίδια αυτή στιγμή, η ίδια η εικόνα γίνεται εμπόδιο σε αυτό.

Η ΕΦΕ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δρ. ΦΩΤΗΣ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ με την  Ε.Μ.Π.Ε και υπό την αιγίδα του  ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ και της ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ετοίμασε την έκθεση με τίτλο Τέχνη και Τρέλα. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε 13- 25 Οκτωβρίου στο ¨PolisartCafe¨, Πεσματζόγλου 5 (ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ) στην Αθήνα 

Εγκαίνια έκθεσης 09/02/2015 ώρα 07:30μμ
Διάρκεια έκθεσης 09/02/2015 έως 13/02/2015 ώρα 7:00μμ – 9:00μμ 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ: 
Δημήτρης Γιαβάσης
Γιώργος Γκιζάρης
Ιωάννα Δήμου
Στάθης Ευσταθιάδης
Σπύρος Ιατρόπουλος
Κυριάκος Κόκκος
Διονύσης Κούτσης
Ιγνάτιος Μακρής
ΠέλλυΜανδρέκα
Τάσος Μιλλής
Μάνος Σπαρής
Γιώργος Τσίγκας
Γιάννης Τσιλίδης