Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση κοπής πίτας

Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση κοπής πίτας και την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 7 Φεβρουαρίου 2015  στο φιλόξενο  χώρο  του  Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας.


Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου –όλοι για τον Σύλλογό μας επίσημοι- και μεταξύ αυτών  η Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βάσω Γέμου από τον Μεσαγρό,  ο  Καθηγητής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τηλέμαχος Χατζηαφράτης, ο Λέσβιος ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας  Δημήτρης Νικορέτζος και ο συντοπίτης μας Μηχανολόγος - Μηχανικός Λίνος Κουντουράς, γιος του μεγάλου Γεραγώτη παιδαγωγού Μίλτου Κουντουρά, καθώς  και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Καραγιασσώτης Στρατής, Αγιακάτσικας Παναγιώτης, Παναγιώτης Πελεκάνος και Τσακίρης Θεόφραστος. 

Στην αρχή της βραδιάς την εκδήλωση πλαισίωσε η εξαίρετη χορωδία “ ΑΡΜΟΝΙΑ”  του Μουσικού Ομίλου Καλλιθέας με μαέστρο τον Γιώργο Σακογιάννη. Ακούστηκαν 11 τραγούδια των Χατζηδάκη, Ξαρχάκου και Θεοδωράκη. Έκπληξη της βραδιάς  η ερμηνεία ποιήματος του συντοπίτη μας λογοτέχνη Δημήτρη Νικορέτζου σε μελοποίηση του πρώην Προέδρου του Συλλόγου Παναγιώτη Πελεκάνου και ενορχήστρωση του μαέστρου Γιώργου Σακογιάννη.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της χρονιάς και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου να χειρισθεί τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για την απόκτηση Στέγης του Συλλόγου. Συγκεκριμένα προτάθηκε και ψηφίσθηκε ομόφωνα τα χρήματα να διατεθούν τμηματικά  -  ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών και σε εύλογο χρονικό διάστημα -  για την ανέγερση  του Πνευματικού Κέντρου των Λεσβίων  “Μίλτης Παρασκευαΐδης”, με εξασφάλιση ικανού χώρου για την στέγαση γραφείων του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης οι συμπατριώτες μας της Αττικής είχαν την ευκαιρία να χαρούν την υπέροχη μουσική του ακορνεονίστα Λεωνίδα Βαρτινού και να  γευματίσουν με εδέσματα που πρόσφεραν οι κυρίες του συλλόγου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Νέας Ιωνίας για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου και των ηχητικών εγκαταστάσεων, τη συμπατριώτισσά μας Μαριάνθη Νικητοπούλου-Βασλά για το «γούρι της χρονιάς», την Ευγενία Ακριτίδου και την Χρυσάνθη Σωτηρχέλληγια την παρασκευή των εδεσμάτων,  καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης “ Super Market Καρδαμήλας    Φωτεινός” , την “ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ” και την “ Pizza Fun”.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χατζηχρήστος Στρατής                                        Μαμουνή Μάγδα