Στο καρναβάλι αλληλεγγύης συμμετέχει η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Τους τελευταίους μήνες, γίναμε θεατές, ενός από τα πιο αδίστακτα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, κατά την επέλαση του στρατού των ισλαμοφασιστών των ΙΣΙΣ και την πολύμηνη πολιορκία της περιοχής της Ροζάβα. Είδαμε την γενοκτονία του πληθυσμού των Γιεζιντί, στο όρος Σινζάρ, είδαμε Κούρδες γυναίκες και παιδιά, να πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα, άντρες να εκτελούνται με τον πιο φρικτό τρόπο. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ανατολή, γέμισαν τις οθόνες μας ακρωτηριασμένα παιδιά, χιλιάδες νεκρούς, φτώχεια και εξαθλίωση. Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η λυκοσυμμαχία τους, ξερίζωσαν εκατομμύρια ανθρώπους, τους «έπνιξαν» στα φαρμακονήσια και τις Λαμπεντούσες, αφού πρώτα τους βομβάρδισαν και τους ρήμαξαν.

Αυτό που μας έκοψε όμως την ανάσα ήταν η ηρωική αντίσταση των Κούρδων μαχητών και μαχητριών της Ροζάβας και του Κομπάνι, που με λιανοντούφεκα στα χέρια, συνέτριψαν το στρατό των βαρβάρων του ΙΣΙΣ. Γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας που πήραν στα χέρια τη ζωή τους και πάλεψαν για τη γη και την ελευθερία τους. Ένα μαζικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, στις διαφορετικές θρησκείες, στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, είναι αυτό που προσπαθεί να βάλει φρένο στις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας που φέρνουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ισχυρών αυτού του κόσμου.

Εδώ και δυο μήνες σωματεία εκπαιδευτικών ανάμεσά τους και αυτά της Λέσβου, πήραν την πρωτοβουλία για μια μεγάλη καμπάνια αλληλεγγύης για τη Ροζάβα και το Κομπάνι. Εκατοντάδες σχολεία συγκέντρωσαν κουβέρτες, παλτό, μπότες, χειμωνιάτικα ρούχα, σερβιέτες, πάνες, εσώρουχα, σαπούνια και γάλα βρεφικό και παιδικό, μάζεψαν τα αναγκαία εφόδια για τους προσφυγικούς καταυλισμούς του Σουρούτς και της Ροζάβα. Αυτό το υλικό μέσω της Μυτιλήνης προωθείται στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Την ίδια στιγμή αποστολή μεταβαίνει στις περιοχές αυτές για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη των εργαζόμενων της χώρας μας, στους πρόσφυγες και στους μαχητές του Κομπάνι. Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου στηρίζει αυτή την προσπάθεια και συμμετέχει στην αποστολή αλληλεγγύης.

Μυτιλήνη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                      Στρατής Παυλής