Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο-Με Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες οι απόκριες

Νέο κύμα ψύχους αναμένεται να πλήξει από την Τρίτη σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με βροχές αλλά και νέες χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. 


Χαρακτηριστικό του νέου κύματος ψύχους είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Για την Τρίτη (17-02-2015)

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Για την Τετάρτη (18-02-2015)

Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα στα πεδινά των βορειοτέρων περιοχών. Ο καιρός στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια τη νύχτα και το πρωί.

Για την Πέμπτη (19-02-2015)

Καιρός: στο νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός όμως θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Για την Παρασκευή (20-02-2015) και το Σάββατο (21-02-2015)

Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Αύξηση των νεφώσεων αναμένεται το Σάββατο στα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.