Συνάντηση της Χριστιάνας Καλογήρου με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποτοποιών, Αποσταγματοποιών Λέσβου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποτοποιών, Αποσταγματοποιών Λέσβου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ειδικά σε σχέση με τον υψηλό φόρο και την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου καταβολής του. 

Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών για την περεταίρω προβολή των προϊόντων του κλάδου. Συζήτηση έγινε και για το θέμα της βελτίωσης του οδικού δικτύου προς το Πλωμάρι, το οποίο επηρεάζει και την προσβασιμότητα προς τις ποτοποιίες που βρίσκονται στην περιοχή. Η Περιφερειακή Αρχή ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τις μέχρι τώρα ενέργειες της και για τα έργα που δρομολογούνται.

Η Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το ούζο εθνικό προϊόν και τόνισε ότι στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, είναι απαραίτητη η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου των ποτοποιών. 


Στη σύσκεψη, από το Σύνδεσμο Ποτοποιών, Αποσταγματοποιών Λέσβου συμμετείχαν οι κ.κ.  Στάθης Βαρβαγιάννης, Αλέξανδρος Κουζινόγλου,  Χρήστος Μητσάκης και Μανώλης Συρέλλης καθώς επίσης και ο   Γεωγραφικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Στρατής Κύτελης, ο Θεματικός Ανιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Νίκος Κωστόπουλος.