Επιστολή του επικεφαλής της Λ.Α.Σ Βορείου Αιγαίου για την χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης

Eπιστολή του επικεφαλής της Λ.Α.Σ Βορείου Αιγαίου, Στρατή Κόρακα, προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου


Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου

Θέμα: Χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης

Κύριε Πρόεδρε,
   Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμιά λύση στο γνωστό οικονομικό πρόβλημα των Κέντρων Πρόληψης Χίου- Σάμου, το αποτέλεσμα είναι  η οικονομική κατάσταση των Κ.Π. Χίου και Σάμου να είναι πολύ κακή, με εργαζόμενους απλήρωτους επί 5 μήνες και τα χρέη στο δημόσιο (ΙΚΑ - ΔΟΥ) πιεστικά.
Ταυτόχρονα, παρόλο που πλέον έχει εκλείψει το ζήτημα της μη υπογραφής των διμερών συμβάσεων μεταξύ Κέντρων Πρόληψης κι ΟΚΑΝΑ, που ο ΟΚΑΝΑ και τα αρμόδια υπουργεία Υγείας κι Εσωτερικών  προσχηματικά επικαλούνταν ώστε να μην καταβάλουν χρήματα στα Κέντρα Πρόληψης, συνεχίζουν την ίδια τακτική και τώρα που οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί.
Επειδή όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τα Κέντρα Πρόληψης επιτελούν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη του πληθυσμού στην περίοδο της κοινωνικής κι οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ζητούμε  η Περιφέρεια να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν γι’ αυτήν ως μέλος των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών των Κέντρων Πρόληψης, τροποποιώντας τον Προϋπολογισμό της και καταβάλλοντας ανά 3μηνο 12.500 ευρώ σε κάθε Κέντρο Πρόληψης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ως εκ τούτου ζητούμε την συζήτηση προ ή εντός ημερησίας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου του θέματος:
"Οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο κάθε ένα  από τα τέσσερα  Κέντρα Πρόληψης, που λειτουργούν στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, σύμφωνα με το καταστατικό τους: καθιέρωση ειδικού κωδικού στον προϋπολογισμό της περιφέρειας στο συνολικό ύψος των 200.000 ευρώ ετησίως και για τα 4 Κ.Πρόληψης "

Με τιμή
Στρατής  Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου