Κάλεσμα για συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Πλατεία Σαπφούς από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Κάλεσμα για συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. αναφέρει τα εξής:


Οι προκλήσεις και οιεκβιασμοί για τον ελληνικό λαό από τα γεράκια της ΕΕ και του κεφαλαίου συνεχίζονται μέρα με τη μέρα και εντονότεροι! Τραπεζίτες και επιτελεία της ΕΕ πιέζουν για να «παραμείνει η Ελλάδα σε πρόγραμμα», δηλαδή να συνεχιστεί και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η μνημονιακή πολιτική και η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Φαίνεται καθαρά ότι η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, δεν είναι «εταίροι». Είναι οι οικονομικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι της κυρίαρχης τάξης, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που θα κάνουν τα πάντα για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους σε βάρος των εργαζόμενων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αποδεικνύεται όμως ταυτόχρονα ότι ενάντια σ’ αυτά τα αρπαχτικά χρειάζεται αγώνας και σύγκρουση για την ανατροπή τους και όχι αναζήτηση συμβιβασμού. Η αντίληψη που υποστηρίζει ότι μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση μέσα από «την διαπραγμάτευση», που αρνείται τις «μονομερείς ενέργειες» (στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών κ.λπ.), που ορκίζεται πίστη στην τήρηση των αντιδραστικών συνθηκών της ευρωζώνης και της ΕΕ, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να δίνει όπλα στους εχθρούς των εργαζομένων.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη συναίνεση των Βρυξελλών και των τραπεζών για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια και τις επιθέσεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε «μονομερείς ενέργειες» και με τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος να κλιμακώσουμε την σύγκρουση, απαιτώντας:
·         Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΚΤ, της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ. Σεβασμός στην θέληση και τις επιλογές του ελληνικού λαού που είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης.
·         Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Όχι στην αναδιάρθρωση και την υποταγή στους δανειστές. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.
·         Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών.
·         Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα», που θα είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο.
·         Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.

·         Απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ, έξοδος από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να πουν το μεγάλο «Όχι». Θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στο ξεδίπλωμα της πάλης των εργαζόμενων και της νεολαίας πάνω σε αυτήν την βάση το ερχόμενο διάστημα. Θα αναπτύξει την δράση της με μαζική καμπάνια και θα συμβάλει στο ξεδίπλωμα πρωτοβουλιών και αγώνων για την διαγραφή του χρέους. Θα πρωτοστατήσει σαν δύναμη αριστερής - εργατικής αντιπολίτευσης για να δικαιωθούν οι προσδοκίες του κόσμου, για να εξασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας, για να ανοίξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Μ’ αυτό το πλαίσιο παρεμβαίνουμε στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Μυτιλήνη: Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11/2 (ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup) και ώρα 5:30 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.