Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου-Πλούσιος ο απολογισμός και ο προγραμματισμός των δράσεων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, η τακτική  γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συμμετοχή πλήθος επιχειρηματιών μελών του Φορέα από όλη την Λέσβο..


Στη συνέλευση παρουσιάσθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και η εφαρμογή του Brand σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Κατά την έναρξη εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Μπερτόλης Αντώνης,  μέλοςτου Δ. Συμβουλίου του Φορέα, ανάγνωσε χαιρετιστήριο μήνυμα στο οποίο αναφέρθηκε σε ένα καταστάλαγμα εμπειριών που αφορά στις προσδοκίες των τουριστών, όπως και σε θέματα που δεν πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής μας αλλά να γίνουν κανόνες όπως: η υποστήριξη της τοπικής γαστρονομίας, η διάδοση τοπικών ηθών και εθίμων, η αγορά μόνο ντόπιων προϊόντων από όλες τις επιχειρήσεις, ο απόλυτος σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, η στήριξη του τοπικού εργατικού δυναμικού και η ανάγκη συμμετοχής όλων στις δράσεις του Φορέα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Μόλβαλης Νίκος  παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό του Φορέα και τον Προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, τονίζοντας τη συμβολή του Φορέα στην τουριστική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάδειξη της περιοχής,
καθώς και πλέον όλης της Λέσβου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

Στις ομάδες έργου του Φορέα  Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παρέμβασης, Προβολής, Υλοποίησης Προγραμμάτων κ.λπ. που συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση του έργου του Φορέα.

Στην προβολή της Λέσβου με την υλοποίηση του στρατηγικού branding για την ανάπτυξη της περιοχής, με την υιοθέτηση νέων σημάτων και δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές κάθετες αγορές. Έγινε αναφορά για το Brand: Lesvos… The Other Aegean, το οποίο έχει υιοθετηθεί και συνεχίζει να υιοθετείται από φορείς και επιχειρήσεις από όλη την Λέσβο.

Στην  ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας και τη χρήση των social media,
για τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, στην έκδοση φυλλαδίων, χαρτών, ενημερωτικών εκδόσεων, διαφημιστικών καταχωρήσεων,

Στην πολύ σημαντική συμβολή των μελών του Φορέα με τη φιλοξενία δημοσιογράφων, καναλιών, κ.λπ.

Στην Πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής, με τον Θεσμό της  Θερινής Ακαδημίας Κλασικής Κιθάρας «Αρίων» όπου για τρία συνεχόμενα χρόνια αναδεικνύεται με ποιοτικές συμμετοχές η θέση της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι στην πατρίδα του Αρίωνα του Κιθαρωδού, με τη δημιουργία ημερίδων, τη δημιουργία θεματικών φεστιβάλ,  τη δημιουργία θεσμών πολιτισμού όπως το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στον Μόλυβο και τέλος, με τη μεγάλη συμβολή και στήριξη του Φορέα στην επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Μήθυμνας και την υποστήριξη ενός νέου μεγάλου Θεσμού πολιτισμού, το Μolyvos International Μusic Festival.

Στις ενέργειες  της επιτροπής Παρέμβασης του Φορέα, για την προώθηση και επίλυση έργων για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και πιο συγκεκριμένα για το σημαντικό έργο της λειτουργίας της Πύλης Εισόδου Πέτρας. Μια επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2010 με πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και τη στήριξη από τον τότε Δήμο Μήθυμνας. Σ’ αυτή την προσπάθεια πολλοί παράγοντες, θεσμοί, διοικητικοί υπάλληλοι και άλλα πρόσωπα  έβαλαν από τότε το πετραδάκι τους.

Για τη στήριξη της Πύλης, για τη δρομολόγηση γραμμής με τα απέναντι παράλια,
για τις επαφές με τον Δήμαρχο Λέσβου και την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.

Στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μέσα από τις δράσεις της Ομάδας Περιβάλλοντος όπως η ανάδειξη, ο καθαρισμός και η σήμανση των περιπατητικών
και ποδηλατικών διαδρομών της περιοχής,  ημερίδες και εκδηλώσεις για περιβαλλοντικά θέματα, συμμετοχή σε δράσεις καθαρισμού όπως η πανευρωπαϊκή καμπάνια Let’s do it Greece...


Στο τέλος της παρουσίασης έγινε αναφορά στον Προγραμματισμό για τη χρονιά
που διανύουμε και στους στόχους που θέτει ο Φορέας με τη συνέχιση του έργου του και την επέκταση όλων αυτών των δράσεων που γίνονται μέσα από τις ομάδες έργου του Φορέα. Παράλληλα, έγινε αναφορά στην προσπάθεια που θα συνεχίσει να καταβάλλει ο Φορέας έτσι ώστε ο Δήμος και οι υπόλοιποι Φορείς της Λέσβου να υιοθετήσουν το brand: Lesvos. The Other Aegean. Μία ενιαία και μοναδική ταυτότητα που έχει ανάγκη το νησί, έχει είδη υιοθετηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού και εμφανίζεται εδώ και τρία χρόνια στην παγκόσμια τουριστική αγορά, διαφοροποιώντας το νησί μας από όλα τα άλλα.   


Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από τον κ. Μιχάλη Σαμιώτη,  γραφίστα και εξωτερικό συνεργάτη του δικτύου, για την εταιρική ταυτότητα και τις εφαρμογές του THE OTHER AEGEAN στα μέλη και σε προϊόντα και από τον κ. Ανέστη Χατζηδιάκο,  εξωτερικό συνεργάτη του δικτύου για την online επικοινωνία, για την ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας και τη στρατηγική που ακολουθείται στα social media.

Κλείνοντας τις διαδικασίες της συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Φορέα ευχαρίστησε τα μέλη του Δ. Συμβουλίου και των Ομάδων Έργου του Φορέα, για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους και τα μέλη του Φορέα για τη βοήθειά τους στη σημαντική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια τα αποτελέσματα των οποίων είναι πλέον ορατά από όλους και σε όλη την Λέσβο.

Παράλληλα, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι σε μία μικρή τοπική κοινωνία όπως η δική μας, η συνεργασία και δραστηριοποίηση όλων είναι σημαντικό και απαραίτητο εφόδιο για να επιτυγχάνουμε στόχους και να χτίζουμε νέα οράματα, ένα από τα οποία είναι η τοποθέτηση της Λέσβου στην παγκόσμια τουριστική αγορά με μία και μοναδική αναγνωρίσιμη ταυτότητα.