Παράτασης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων Διαγωνισμού Aegean Startups από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου AEGEAN Startups


Χορηγοί - Βραβεία – Μέντορες – Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό Aegean Startups και προς διευκόλυνση των υποψηφίων, η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει την παράταση στην υποβολή των προτάσεων για το 1ο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups έως 2 Μαρτίου 2015.

Αναλυτικά το νέο χρονοδιάγραμμα:

Νέο χρονοδιάγραμμα
Στάδια Διαγωνισμού
2 Μαρτίου 2015
1ο στάδιο: Κατάθεση αρχικών ιδεών
20 Μαρτίου 2015
Επιλογή ιδεών που θα προχωρήσουν στο επόμενο Στάδιο 2
8 Μαΐου 2015
2ο στάδιο: Κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων
Ιούνιος 2015
3ο στάδιο: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων αξιολόγησης και βράβευση διακριθέντων φοιτητών/ομάδων σε ειδική εκδήλωση

Οι πρώτοι 4 Χορηγοί του διαγωνισμού Aegean Startups, οι οποίοι και θα χρηματοδοτήσουν τα βραβεία προς τους νικητές είναι οι παρακάτω φορείς και επιχειρήσεις:

Η εταιρεία Singular Logic (http://portal.singularlogic.eu/) η οποία προσφέρει εφαρμογές στις προτάσεις που θα προχωρήσουν σε υλοποίηση μέσω  έναρξης επιχείρησης, για τις ομάδες που θα διακριθούν στη θεματική περιοχή Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές.  

Η εταιρεία SoftOne (http://www.softone.gr/)  η οποία προσφέρει ένα tablet Samsung Galaxy Note P605 10.1'' LTE, για την ομάδα που θα διακριθεί στη θεματική περιοχή Πληροφορική– Τηλεπικοινωνίες–Διακυβέρνηση–Κοινωνία.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων (http://www.e-kyklades.gr/) με ειδικό βραβείο «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ» που περιλαμβάνει ένα tablet ή laptop συνοδευόμενο από ένα «πακέτο» υπηρεσιών υψηλής αξίας, κατόπιν έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης, για ιδέες που θα έχουν έδρα τις Κυκλάδες.

Η εταιρεία ΣΕΛΑΧΑΣ ΑΒΕΕ (http://www.selaxas.gr/) η οποία προσφέρει χρηματικό βραβείο, για την ομάδα που θα διακριθεί στη θεματική περιοχή Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση.    

Η εταιρεία Google η οποία προσφέρει χρηματικό βραβείο για την ομάδα που θα προέρχεται από την κοινότητα Β και θα διακριθεί στη θεματική περιοχή Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον.
  
Ταυτόχρονα υποστηρικτές του διαγωνισμού (συνεργαζόμενες θερμοκοιτίδες - incubators), οι οποίοι  προσφέρουν 8 θέσεις στις διακριθείσες ομάδες του διαγωνισμού για να κάνουν την ιδέα τους πράξη είναι: το Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα (http://www.orangegrove.biz/), η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων του  Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (http://www.theathensincube.gr/), το Κέντρο Καινοτομίας  της Microsoft Hellas (https://www.facebook.com/micgreece) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (http://www.sev.org.gr/online/index.aspx).

Επίσης στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού ανακοινώθηκαν οι πρώτοι μέντορες που θα υποστηρίξουν  στον διαγωνισμό. Μέντορες είναι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και αξιόλογα στελέχη επιχειρήσεων που θα υποστηρίξουν το διαγωνισμό και θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη νέα γενιά λειτουργώντας ως Σύμβουλοι/Καθοδηγητές.

Περισσότερες πληροφορίες και επιπλέον χορηγοί και μέντορες θα ανακοινωθούν στην πορεία του διαγωνισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στο ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.aegean-startups.gr

Για διευκρινήσεις ή περαιτέρω επικοινωνία καλέστε το Γραφείο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο τηλέφωνο 22710-35083 και στο email: chios.mke@aegean.gr. (υπεύθυνη κα. Ρούλα Αμπαζή)
Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
Αναπλ. Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπούνια 
Αναπλ.. Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων
και Διασφάλισης Ποιότητας

Ιδρυματικά Υπεύθυνη Δ.Α.ΣΤΑ.