ΕΙΚΟΝΕΣ βιβλικής καταστροφής στην Λέσβο από τα μποφόρ-Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια-Κλειστά 2 σχολεία (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Λέσβο, με το σύνολο των προβλημάτων να εντοπίζεται στην παραλιακή ζώνη όπου ακτές ολόκληρες κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν μιας και έγιναν ένα με τη θάλασσα. 


Σε αρκετά σημεία το παραλιακό οδικό δίκτυο έχει υποχωρήσει και εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς που κινούνται κοντά στη θάλασσα. 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αναφέρονται στην επικοινωνία και στην ηλεκτροδότηση, αφορούν την ορεινή περιοχή.

Υπάρχουν, τέλος, και επιμέρους ζημιές σε ιδιοκτησίες και σε δημοτικούς δρόμους εντός των ορεινών οικισμών, που δεν μπορούν λεπτομερώς να καταγραφούν αυτή τη στιγμή εξαιτίας αδυναμίας πρόσβασης.

Πολλές κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν και πινακίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα, που παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, έχει δεχθεί έως στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσία της Μυτιλήνης.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική είναι συνεχείς ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να κινηθούν τα συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση βλαβών σε κολώνες λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ακόμη και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης ο αέρας παρασέρνει πλήθος αντικειμένων τα οποία εκτοξεύει σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες σε ολόκληρη την Λέσβο, "δημιούργησαν" για μια ακόμη φορά εικόνες "απαράμιλλου κάλλους" στην προκυμαία του λιμένα της Μυτιλήνης, στο σημείο όπου είναι ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Την ίδια στιγμή, έσπασαν τα σχοινιά πρόσδεσης ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να βυθιστεί.


Νέα σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νησί της Λέσβου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Στρατής Κύτελης, οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου κκ Ευστράτιος Τζιμής, Γιώργος Κατζανός, Νίκος Καρασάββας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου κ. Γιώργος Ψανής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, του Λιμενικού Ταμείου, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθώς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών και για καθαρά προληπτικούς λόγους, αύριο Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, να παραμείνουν κλειστά το 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης καθώς και το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ήδη η Περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Τα στιγμιότυπα που έχουν καταγραφεί από το lesvospost.com δείχνουν το "χτύπημα" των κυμάτων στην προκυμαία Μυτιλήνης αλλα και τις προσπάθειες της πυροσβεστικής να απομακρύνουν τα πεσμένα δένδρα.

Ο φωτογραφικός φακός του LesvosPost.com αποτυπώνει την μανία της φύσης…