Τραγωδία με Ελληνικό F16 στην Ισπανία- Νεκροί και οι δυο πιλότοι (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, διθέσιο αεροσκάφος F-16 κατέπεσε εντός της πίστας του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, κατά τη φάση της απογείωσης στις 16:40 ώρα Ελλάδος.


Το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε μέσα στην πίστα του αεροδρόμιου πάνω σε σταθμευμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ισπανική El Pais να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα έχουν τραυματιστεί 10 άτομα εκ των οποίων οι 6 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό μαχητικό κατά τη διάρκεια της απογείωσης, δεν είχε μεγάλη ώθηση, με αποτέλεσμα να καταπέσει πάνω σε άλλα αεροσκάφη που βρίσκονταν στην πίστα του αεροδρόμιου.

Από τη συντριβή πάνω στα άλλα αεροσκάφη προκλήθηκε φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία, αλλά κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να πει για την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών. 
Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο 41 ατόμων.Πηγη newsit.gr