Κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό bullying στη Μυτιλήνη- Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο Υπουργείο παιδείας το περιστατικό

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία απίστευτου περιστατικού bullying σε βάρος 9χρονου μαθητή στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης. 


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου την διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας κειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από την μητέρα του μαθητή, χήρα με τέσσερα παιδιά, οι συμμαθητές του 9χρονου γιου της τον κρέμασαν στην μπασκέτα του σχολείου και τον κουνούσαν. Η μητέρα, υποστηρίζει πως κανείς δεν αντέδρασε- ούτε οι δάσκαλοι- στις εκκλήσεις του παιδιού να το κατεβάσουν καθώς φοβόταν και πονούσε.

Τελικά ο μικρός έπεσε από την μπασκέτα και έσπασε και τα δυο του χέρια. Η μητέρα του παιδιού έχει ήδη δηλώσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εντολής μας, επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες».