Ποιος είναι ο Βουλευτής Νομού Λέσβου του Κ.Κ.Ε Τάσσος Σταύρου που εκλέγεται

Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της σταυροδοσιας από το ΥΠ.ΕΣ να φτάνουν στο 245 από τα 254 εκλογικά τμήματα βουλευτής Κ.Κ.Ε Λέσβου εκλέγεται για πρώτη φορά ο Τάσσος Σταύρου με 1.625 ψήφους έναντι της  Κομνηνακα Μαρία που έχει 1.287.


Ποιος είναι ο Τάσσος Σταύρου

Ο κ Σταυρού είναι 67 ετών. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μάστερ στη Θαλάσσια Γεωλογία και εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής πολιτικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όπου σπούδασε με υποτροφία Φουλμπράιτ. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κ.Π.Ε. «Δημόκριτος», στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών.


Συνέβαλε στην εκπόνηση των θέσεων του ΚΚΕ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, και στις βουλευτικές εκλογές του 2007, του 2009 και του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Αθηνών. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας» και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Το 2011 εκλέχτηκε και το 2014 επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής γα τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Ε.Ε.Δ.Υ.Ε