Το έργο της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στην περιοχή του Πλωμαρίου επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου

Tο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στην περιοχή του Πλωμαρίου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, η Περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου,
μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, το Γενικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Σπανέλλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

Το έργο για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα χωρητικότητας 210.000 κ.μ. νερού, είναι συνολικού Προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατασκευή του υπερχειλιστή, την τοποθέτηση στεγανοποιητικής μεμβράνης σε τμήματα του φράγματος και των πρανών και την κατασκευή διαφόρων τεχνικών έργων για την ασφάλιση του έργου έναντι των κατολισθήσεων. Την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή του υπερχειλιστή της λιμνοδεξαμενής και για την ασφάλιση του έργου από τις κατολισθήσεις, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2015.

Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη για το καθαρισμό της επαρχιακής οδού στην περιοχή του Ακρασίου από καταπτώσεις που προκλήθηκαν από κατολισθήσεις. Οι εργασίες εκτελούνται από μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Μεγάλη Λίμνη – Αμπελικό – Ακράσι – Νεοχώρι – Πλωμάρι, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται στο οδόστρωμα από τις κατολισθήσεις.