Συγκέντρωση στην Καλλονή για την ύδρευση-αποχέτευση του Δήμου!

Συγκέντρωση με παρόντα τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό πραγματοποιήθηκε στην Καλλονή το απόγευμα της Πέμπτης(16/01) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κ.Ε.Π.


Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων από τα χωριά της Λέσβου, και μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Καλλονής Ιγνάτιος Καραθεοδώρου, όπως και ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος.

Η συζήτησε περιείχε πολλά θέματα που αφορούν το Δήμο και ορισμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, τα οποία τέθηκαν στον δήμαρχο. Εκείνος με τη σειρά του συνομίλησε για πολύ ώρα μαζί τους, και τόνισε επανειλημμένα πως στοχεύει συνεχώς στο να έχουν αρμοδιότητες οι δημοτικές ενότητες, προσπαθώντας να λειτουργήσει όσο το δυνατό καλύτερα ο Δήμος-Τέρας.

Μάλιστα τόνισε πως γίνονται τεράστιες προσπάθειες έτσι ώστε το νησί μας να παρουσιάζει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα σχετικά με τα σκουπίδια, και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Η συζήτηση κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά το κεντρικό θέμα ήταν η ύδρευση-αποχέτευση η οποία περνάει στην ΔΕΥΑΛ. Πλέον η ΔΕΥΑΛ θα διαχειρίζεται τα νερά ολόκληρου του Δήμου, απ'όπου δεν εισπράττονταν αρκετά χρόνια τώρα τα χρήματα απο το νερό, με τον Δήμο να χάνει μια σημαντική πηγή εσόδων. Τα έσοδα αυτά θα είναι ανταποδοτικά και θα προοριστούν για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Με την εξέλιξη αυτή, το θέμα αυτο θα επιφέρει στον Δήμο χρήματα, και θα υπάρχει ένας περιορισμός σε ότι αφορά τη χρήση του νερού.

Η  χρέωση θα είναι μικρή όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, και θα εισπράττονται ανά 3μηνο.

Μάλιστα θα υπάρχουν μειώσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά και επιπλέον χρεώσεις σε περιπτώσεις επιπλέον εργασιών.

Μάλιστα, θα εισπραχθούν όλα τα πάγια των τελευταίων 5 ετών με το ποσό να κυμαίνεται απο 80 μέχρι 100€. Το ποσό θα γίνει σε δόσεις, αν κρίνεται οτι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για την αποκλήρωση του.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, και θα διακρίνεται τις χρεώσεις αλλά και ότι αφορά την νέα λειτουργία του δικτύου.








Πηγή συνεργάτες μας kalloninews.gr