Περιοδείες του υποψηφίου βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου

Στην Αγιάσο περιόδευσε την Κυριακή το πρωί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με τη Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.


 Ο Υπουργός περπάτησε στα πλακόστρωτα γραφικά σοκάκια του χωριού συνοδευόμενος από συνεργάτες του και οι κάτοικοι της Αγιάσου είχαν την ευκαιρία να του εκφράσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν, τα οποία κυρίως εντοπίστηκαν στην αγροτική παραγωγή, την καρπόπτωση, και τον ΕΛΓΑ.

          
  Ο κ. Αθανασίου τους μίλησε για την πρωτοβουλία που πήρε για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, για την αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου και βέβαια για την ένταξη του Καστανοδάσους Αγιάσου σε ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού και προστασίας, που αποτελούσε ένα άγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

            Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Η Αγιάσος είναι από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας, με πολλά πλεονεκτήματα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αξίζει λοιπόν ιδιαίτερης προσοχής από τις αρχές του τόπου για να μπορέσει να αναδειχθεί και οι κάτοικοί του να ευημερήσουν.

Σε ότι αφορά τα αγροτικά ζητήματα που μου θέσατε, θέλω να σας πω ότι η πρωτογενής παραγωγή βρίσκεται στο κέντρο του σχεδιασμού μας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι εντάξαμε από το 2013 σε ειδικό πρόγραμμα προστασίας τον Καστανιώνα και ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των δέντρων που θα συνεχιστούν για ακόμη 2 χρόνια. Σημαντική εξέλιξη και αίτημα πολλών αιτών από όλους εσάς, που επιτέλους έγινε πράξη.

Ακόμη, πήραμε πρωτοβουλία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, προωθήσαμε τις αποζημιώσεις για τα ζώα που θανατώθηκαν λόγω καταρροικού πυρετού ενώ ζητήσαμε και επιπλέον αποζημίωση από κοινοτικούς πόρους. Επίσης αποκαθιστούμε το αγροτικό οδικό δίκτυο με πιστώσεις που εξασφαλίσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ με συνεχείς παρεμβάσεις μας πετύχαμε να μπει σε τροχιά υλοποίησης η επίλυση του προβλήματος σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.
Αγαπητοί φίλοι, δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα αρκεί να είμαστε όλοι μαζί.
                                                                        Σας ευχαριστώ..”

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου συναντήθηκε με τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τάχθηκε στο πλευρό τους, σε ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την ευπαθή ομάδα του πληθυσμού. Τους μίλησε για τις νέες πτέρυγες και τον νέο σύγχρονο εξοπλισμό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που θα βοηθήσει σημαντικά τους πολίτες του νησιού αλλά και των άλλων νησιών του βορείου Αιγαίου, αφού όπως είπε το Νοσοκομείο μας δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών. Επίσης δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να έρθει άλλος ένας νεφρολόγος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης που πραγματικά το χρειάζεται.

Ο υποψήφιος βουλευτής μετά το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρευρέθηκε στο φυλάκιο Φυκιότρυπα, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας  του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, όπου δήλωσε:

“Από όσο γνωρίζω ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων αποτελείται από εκλεκτά μέλη της κοινωνίας μας και κάθε άλλο παρά έφεδροι είναι. Συνεχώς δραστηριοποιούνται σε όλο το νησί και δίνουν λύσεις εκεί που οι τοπικοί άρχοντες αδυνατούν, όπως καθαρισμούς βυθών και παραλιών και άλλα πολλά.
  Τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων είναι μάχιμα στελέχη της κοινωνίας μας και θα σταθώ δίπλα τους να τους ενισχύσω σε ότι χρειαστούν.”

Σημείωση: "Η ανάρτηση είναι στα πλαίσια προώθησης-προβολής του υποψήφιου Βουλευτή έπειτα από συμφωνία με όλες τις νόμιμες ενέργειες "

Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.



Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.complomarinews.gr, kalloninews.gr, 24-ores.com  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ