Εργασία φοιτητών του Παν. Αιγαίου: Περιπλανηθήκαμε σε δρόμους, στενά και πάρκα στο κέντρο της Μυτιλήνης

Το Lesvospost.com είναι ανοιχτό σε όλο τον φοιτητικό κόσμο της Ελλάδας, και θα αναρτήσουμε όσες εργασίες μας έρθουν από φοιτητές βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους..



Περιπλανηθήκαμε σε δρόμους, στενά και πάρκα στο κέντρο της Μυτιλήνης, δώσαμε σημασία στα μικρά και στα μεγάλα, στα σημαντικά και στα ασήμαντα, ήρθαμε σε επαφή και μιλήσαμε με τους κατοίκους για να δημιουργήσουμε το Walk Explore Feel, ένα έργο που συνδυάζει τη χρήση κινητών συσκευών με την εμπειρία του περιπάτου.

Στο Walk Explore Feel θα περιηγηθείτε στο κέντρο της πόλης με τη βοήθεια του βίντεο που θα προβάλλεται στη συσκευή σας. Ο βιντεοπερίπατος (video walk) θα διαρκέσει 50 λεπτά προσφέροντας μέσα από ήχους και εικόνες μια νέα εμπειρία περιήγησης στην πόλη.

Παρουσίαση

Σας προσκαλούμε στην πρώτη παρουσίαση του Walk Explore Feel τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 19-21 Ιανουαρίου 2015, από τις 14:00 – 17:00. Χώρος συνάντησης και σημείο αφετηρίας θα είναι το κτήριο Χατζηγιάννη, που βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου 13 (κάθετος στο ύψος της οδού Ερμού 155).

Για να συμμετάσχετε στον βίντεοπερίπατο χρειάζεται να φέρετε φορτισμένη την Android κινητή συσκευή σας (tablet, smartphone), μαζί με τα ακουστικά σας. Πρώτα όμως κατεβάστε την εφαρμογή στη συσκευή σας (βλέπε παρακάτω). Περιορισμένος αριθμός συσκευών θα διατίθεται στο χώρο της παρουσίασης.

Καθώς περπατάτε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κίνηση που υπάρχει στον δρόμο γύρω σας (άνθρωποι, αυτοκίνητα και μηχανες).

Οδηγίες εγκατάστασης

1. Σιγουρευτείτε ότι η επιλογή εγκατάστασης από άγνωστες πηγές είναι ενεργοποιημένη. Εάν όχι ενεργοποιήστε την από τις ρυθμίσεις της συσκευής ( Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια -> Άγνωστες Πηγές ).
2. Κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα από την κινητή Android συσκευή σας πληκτρολογώντας την διεύθυνση
"http://www.ct.aegean.gr/projects/videowalk/" στον Browser ή σαρώνοντας το QR-Code που βρίσκεται στην αφίσα.
3. Πατήστε στο κουμπί Λήψη
4. Ανοίξτε το APK αρχείο μόλις ολοκληρωθεί η λήψη (προτείνεται να γίνει με Wi-Fi και όχι με 3G/4G).
5. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και εκτελέστε την εφαρμογή μόλις βρεθείτε στον χώρο παρουσίασης του
Video Walk.
6. Τοποθετήστε το QR-Code που βρίσκεται έξω από το κτίριο Χατζηγιάννη μέσα στο πλαίσιο της οθόνης σας για να το σκανάρετε.
7. Ακολουθήστε τις οδηγίες του Video Walk.

Συντελεστές

Αντώνης Αλεξανδρόπουλος, Αλεξάνδρα Αντωνίου, Αποστόλης Βλάχος, Αντωνία Βολωνάκη, Μαρία Βρύσαλη, Ελένη Γαλάνη, Βασιλική Γκίκα, Αικατερίνη Γούναρη, Μαρία Γουλή, Ευθαλία Δερεδίνη, Εριάννα Δημητριάδου, Ευλαμπία Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Δρασλιάκη, Ελένη Εμμανουηλίδου, Αλέξανδρος Ζαφείρης, Πέτρος Θεοδωρίδης, Βασίλειος Καπνής, Φιλίτσα Καραβασιλείου, Βασιλική Κατσαμάκα, Προκόπης Κατσιμίχας, Ευστρατία Σκιαδέλλη, Ιωάννης Παύλος Κοκκόσης-Άϊχέρτ, Μαρία Κουτάντου, Ζουμπουλία Λυρώνη, Αφροδίτη Μαθιουδάκη, Μαρία Μανάφη, Ανδρέας Μανουσάκης, Αντώνης Μαυρομμάτης, Έλενα Μεραμβελλιωτάκη, Δήμητρα Μητζιλαίου, Άννα Μπασδάνη, Δήμητρα Παππά, Βάσια Πριμηκύρη, Δήμητρα Ρέντα, Ευστρατία Σκιαδέλλη, Γιώργος Σπυρόπουλος, Αριάνα Σπύρου, Χρήστος Σταθέλλης, Γιώργος Στεφανιδάκης, Αλέξανδρος Τσιλιφώνης, Κώστας Φιντικάκης, Αφροδίτη Φλώρα, Στέλλα Χατζηβασιλείου, Γιάννης Χριστοφής.

Ανάπτυξη Android εφαρμογής και ιστοσελίδας:

Βλάσης Κασαπάκης

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους:

Alcalica, Μυρσίνη Αδαλή, Αναστασία Δεμερτζή, Σταύρο Βαλκανά, Θέμη Ελευθεριάδη, Γιώργο Ιορδάνου, Γιώργο Καραβαντέ, Πάτερ Παναγιώτη Χατζηκωνσταντίνου, Γιώργο Φράτζογλου, Φωκίων Ψυρούκη.

Ευχαριστούμε για τη συμβολή στην πραγματοποίηση του πρότζεκτ τους:
Caravan Project, Ισμήνη Γάτου, Ελισάβετ Κελίδου, Νίκο Μαστρογιαννόπουλο, Αλέξανδρο Σπάθη, Ευαγγελία Τζαφέρη, Νάσια Χουρμουζιάδη. Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των κινητών συσκευών το κατάστημα Vodafone, Οδυσσέα Ελύτη 5, Μυτιλήνη.


Το Video Walk δημιουργήθηκε με την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Νίκου Μπουμπάρη, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ψηφιακά Μέσα και Αισθήσεις», στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.