Πλήθος κόσμου στην κοπή της βασιλόπιτας των Προσκόπων της Λέσβου!

Η μεγάλη αίθουσα τελετών του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης αποδείχθηκε τελικά πολύ μικρή να χωρέσει τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους και τους Ανιχνευτές, τους βαθμοφόρους τους αλλά και όλους τους φίλους της Προσκοπικής Κίνησης στο νησί που μαζί με εκπροσώπους της Εκκλησίας, των τοπικών πολιτικών και άλλων αρχών έκοψαν χθες Κυριακή τη βασιλόπιτα τους.


Η εκδήλωση συμβολική σε αυτήν την αίθουσα του ιστορικού υπερεκατοντάχρονου σχολείου που είναι στενά συνυφασμένη με την ιστορία της Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο μια και εκεί πριν από 102 χρόνια, στις 20 Ιανουαρίου 1913 ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Μελάς, πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής της ελεύθερης Λέσβου, μίλησε για τον Προσκοπισμό και παρουσίασε τον πρώτο Πρόσκοπο του νησιού. Γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία της πρώτης Ομάδας προσκόπων στη Μυτιλήνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας των Προσκόπων την οποία ευλόγησαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καραμούζης Ακολούθησε ο απολογισμός του έργου της Περιφέρειας Προσκόπων Λέσβου το χρόνο που έφυγε από τον Περιφερειακό ¨Έφορο Προσκόπων Λέσβου Τριαντάφυλλο Σβώρο και η απονομή μεταλλίων.
Μετάλλια Φίλων του Προσκοπισμού απονεμήθηκαν στον παλιό βαθμοφόρο Νίκο Παπαδέλλη και στον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφέρειας Προσκόπων Φώτη Παναγόπουλο για την εδώ και πολλά χρόνια συμβολή του στην επιτυχία του έργου της τοπικής Προσκοπικής Κίνησης.
Μετάλλια ευδόκιμου υπηρεσίας απονεμήθηκαν στους βαθμοφόρους του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας Μανόλη Βουτυράκη, Έλπη Δεληγιάννη, Νίκο Καλπάκη και Στρατή Βατή.

Στη γιορτή συμμετείχαν εκτός από τους προαναφερθέντες η Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Στρατής Κύτελης, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Πόπη Γόμου - Πρωτογεράκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος εθελοντισμού και νέας γενιάς Αγγελική Σαραντινού, οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου Οικονομικών Παναγιώτης Τσουπής και Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής, ο πρώην Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Παναγιώτης Σαμαράς.

Παρόντες επίσης οι φίλοι της τοπικής Προσκοπικής κίνησης Παύλος Βογιατζής και Δημήτριος Παπαγιαννίδης υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπουρνούς υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στρατής Δαγκλής υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Σωτήρης Χτούρης υποψήφιος βουλευτής με «το Ποτάμι».
Παρόντες επίσης εκπρόσωποι  εθελοντικών οργανώσεων και του αδελφού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με επικεφαλής την Έφορο του τοπικού τμήματος Βίκυ Τριβουλίδου.,


Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης βοήθησαν το «ζαχαροπλαστείο Πανταζή», με τις βασιλόπιττες που προσέφερε ο παλιός πρόσκοπος Βασίλης Πανταζής και οι εκδόσεις «Αιολίδα» με βιβλία που κληρώθηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.