Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία Χαράλαμπου Αθανασίου

O υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε σε ερωτήσεις της εφημερίδας Εμπρός.


Μετρά δεκάδες παρεμβάσεις στα νησιά του Νομού Λέσβου στα δυόμισι χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας και παρά την οικονομική κρίση και τη δυσκολία των καιρών, επιμένει να βλέπει μπροστά, να αναδεικνύει τα νησιά μας και να βλέπει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έχοντας παράλληλα από το 2012 τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και από το 2013 τη μεγάλη ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προώθησε πολλά και χρόνια αιτήματα των Λέσβιων.

Την ίδια στιγμή, είχε να αντιμετωπίσει την καταπολέμηση του ρατσισμού, την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, έχοντας όμως πολλά «ένσημα» στον κλάδο της Δικαιοσύνης, την οποία υπηρέτησε από το 1971 έως την εκλογή του το 2012, διατελώντας από το 2008 πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με το δικό του «βιογραφικό», λοιπόν, ο κ. Αθανασίου επέλεξε στην επικείμενη εκλογική μάχη να κατέλθει υποψήφιος στη γενέτειρά του, δηλώνοντας στο «Ε» πως ό,τι κι αν γίνει την επόμενη μέρα, θα βρίσκεται «στο πλευρό των κατοίκων των νησιών μας».



Κύριε Αθανασίου, από επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, υποψήφιος στη γενέτειρά σας. Ήταν επιλογή σας;

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους συμπατριώτες μου, αφού σε αυτούς έχουμε την υποχρέωση να λογοδοτούμε για τις πράξεις μας και να καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το μέλλον.
Όσον αφορά την επιλογή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στα νησιά μας, πρέπει να σας πω ότι επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στον τόπο μου ελάχιστα από όσα εκείνος μού έχει δώσει έως τώρα. Κουβαλώ μαζί μου την καταγωγή μου, για την οποία είμαι υπερήφανος, σε όποιες θέσεις και αν τοποθετήθηκα, όσα αξιώματα και αν ανέλαβα.
Όνειρό μου είναι να αλλάξω τα νησιά μας, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν οι κάτοικοί τους και ειδικά οι νέοι. Να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα και στη χώρα μας, προοπτική.
Αυτό θα γίνει όμως αθόρυβα, χωρίς μεγαλοστομίες, με σύνεση, αποφασιστικότητα και δουλειά. Πολλή δουλειά».

Έχετε να επιδείξετε έργο για τα νησιά μας. Από τις παρεμβάσεις σας στο Νομό μας, ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες;

«Σε συνεργασία με τις Αρχές του τόπου μας και τη στήριξη του πρωθυπουργού, δώσαμε πολλές λύσεις σε χρόνια προβλήματα του Νομού μας. Ενδεικτικά αναφέρω:
- Εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, με χρηματοδότηση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.
- Απεμπλοκή του έργου κατασκευής νέων πτερύγων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ύψους 25 εκατ. ευρώ.
- Επίσπευση των διαδικασιών και έναρξη των εργασιών για την οδική αρτηρία Καλλονής - Σιγρίου, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ.
- Δημιουργία Πύλης Εισόδου Σένγκεν στην Πέτρα και δρομολόγηση αντίστοιχης στο Πλωμάρι.
- Αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Θερμής και του ιστορικού ξενοδοχείου “Σάρλιτζα” ύστερα από νομοθετική παρέμβαση.
- Ίδρυση και λειτουργία του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.
- Ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Λέσβο.
- Ίδρυση Γραφείου ΟΓΑ στη Λέσβο.
- Διάθεση πιστώσεων 1,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου.
- Χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του φράγματος Σεδούντα Πλωμαρίου.
- Εξασφάλιση πιστώσεων ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την ασφαλτόστρωση της οδικής αρτηρίας Αγιάσου - Μεγαλοχωρίου.
- Διάσωση του Καστανιώνα Αγιάσου.
- Αποκατάσταση ΧΑΔΑ σε Μυτιλήνη, Πλωμάρι και Πέτρα, προϋπολογισμού 5,18 εκατ. ευρώ.
- Επιδοτήσεις για τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών.
- Ένταξη αποχετευτικών έργων και βιολογικών καθαρισμών της Λέσβου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ύψους 5 εκατ. ευρώ.
- Εξασφάλιση πίστωσης για τον εκσυγχρονισμό της Πύλης Εισόδου Μύρινας.
- Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Δημήτριο Λήμνου.
- Εξασφάλιση πίστωσης για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ηφαιστία Λήμνου.
- Αποκατάσταση ζημιών στο Ειρηνοδικείο Λήμνου.
- Εξασφάλιση πιστώσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη οφειλών του Δήμου Λήμνου.
- Βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τη βόρεια Ελλάδα.
- Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε ιστορικά και τουριστικά τα συμμαχικά νεκροταφεία των πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης το 1915, που φέτος τον Απρίλιο γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων, με γιορτές και εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Λήμνο για την ιστορική αυτή μάχη. Δώσαμε στο Σύλλογο “Οι Φίλοι του ANZAC από τη Λήμνο” την ώθηση να παλέψουμε συλλογικά για αυτό τον πάρα πολύ υψηλό σκοπό, που είναι η αναγνώριση της σημασίας της Λήμνου στην ιστορία της απόβασης της Καλλίπολης το 1915 και έδειξε στους ξένους υψηλούς προσκεκλημένους τη δύναμη και τη θέληση της Ελληνικής Πολιτείας για την επιτυχία αυτού του σκοπού.
- Εξασφάλιση πίστωσης για αποκατάσταση θεομηνίας στον Άγιο Ευστράτιο».

Για το Εφετείο

Να σας ρωτήσουμε ιδιαίτερα για την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου. Τι έχει αλλάξει στην απονομή της δικαιοσύνης στα νησιά μας;

«Με την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου εξασφαλίστηκαν (α) η μη ταλαιπωρία δικηγόρων και πολιτών με το να μεταβαίνουν στη Σύρο και (β) η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης».

Αναφορικά με το «Σάρλιτζα Παλλάς». Πρόκειται για μια παραχώρηση που χρόνια περίμενε η Λέσβος. Τι θεωρείτε ότι επιτάχυνε τη διαδικασία;»

«Ένα χρόνιο ζήτημα που δεν έβρισκε λύση και δε μας τιμούσε ως Λέσβιους. Χρειάστηκε να δώσω νομική λύση και έτσι ανοίχτηκε ο δρόμος για την αξιοποίησή του».

Είχατε λάβει σειρά πρωτοβουλιών για τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου. Εν τέλει τι έφταιξε και εμποδίστηκε, κατά τη γνώμη σας; Και από δω κι έπειτα, τι δεσμεύεστε; Μπορεί να γίνει;

«Για τη διάσπαση του Δήμου οι προσπάθειές μου υπήρξαν συνεχείς και επίμονες. Δυστυχώς την τελευταία στιγμή δεν υποστήριξαν τη νομοθετική πρωτοβουλία η αντιπολίτευση και τρεις - τέσσερις βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς δεν είχαμε πλειοψηφία 151 βουλευτών. Το ζήτημα όμως είναι ανοιχτό και αποτελεί αμετακίνητη θέση μου».

Πρωτοβουλίες Δικαιοσύνης

Ποιες είναι, κατά τη γνώμη σας, οι πιο σημαντικές πρωτοβουλίες σας κατά τη θητεία σας στο τιμόνι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεδομένης και της μεγάλης εμπειρίας σας στο χώρο αυτό από τη θέση που υπηρετήσατε;

«Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε μια πραγματική νομοθετική επανάσταση. Τόσο κατά την προεδρία μας στην Ε.Ε., όσο και στο εσωτερικό. Νομοθετήματα, όπως η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η πάταξη της εμπορίας ανθρώπων, η πάταξη της παιδικής πορνογραφίας και η προστασία της νεότητας, η ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων, η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, η πάταξη της διαφθοράς και ο νόμος για την επιστροφή των “κλεμμένων” χρημάτων στο Δημόσιο, άλλαξαν την εικόνα της χώρας μας».

Μέσα στη θητεία σας αντιμετωπίσατε την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» και μάλιστα βρεθήκατε στο κέντρο της αντιπαράθεσης. Νιώσατε ότι απειλείστε;

«Απειλές μπορεί να υπήρξαν. Όμως η Δικαιοσύνη που λειτουργεί σε κράτος δικαίου, θα πράξει το καθήκον της ανεπηρέαστη, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Πρόκειται για μια ποινική υπόθεση και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Πέραν τούτου, ουδέν».


Μηνύματα από την περιοδεία

Από τις προεκλογικές σας περιοδείες στα χωριά και την επαφή σας με τον κόσμο, τι μηνύματα λαμβάνετε;

«Ο κόσμος, παρά τις δυσκολίες του, αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα με τις λιγότερες δυσμενείς επιπτώσεις. Βέβαια, έχει οικονομικά προβλήματα, αλλά αντιλαμβάνεται ότι μια άλλη πολιτική, όπως αυτή που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν καταστροφική.
Προσωπικά αισθάνομαι από τις επαφές μου με τον κόσμο, την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλουν και την αναγνώριση των μέχρι τώρα προσπαθειών μου για τον τόπο μας».

Με δεδομένο το προεκλογικό σκηνικό, την εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα διλήμματα της εκλογικής αυτής μάχης και γιατί κάποιος θα επιλέξει να ψηφίσει το κόμμα σας;

«Τις εκλογές θα τις κρίνουν οι πολίτες με αίσθημα ευθύνης, αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξει η χώρα. Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι πολύ υψηλό και αυτοί είναι που θα κρίνουν τελικά τις εκλογές».

Με δεδομένη την εμπειρία σας ως κυβερνητικού στελέχους στη συγκυβέρνηση, θεωρείτε ότι αυτή έφερε εμπόδια στη διαχείριση της κρίσης ή ήταν η μοναδική λύση; Μ’ αυτό το πρότυπο θα πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα και το επόμενο διάστημα, ή λύση είναι η αυτοδυναμία, όπως επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Η συγκυβέρνηση ήταν μία αναγκαιότητα τη δεδομένη στιγμή, λόγω των συνθηκών που διέτρεχε η χώρα, και νομίζω ότι αντεπεξήλθε στο πολύ δύσκολο έργο της. Μια συμμαχική κυβέρνηση και μετά τις εκλογές, που ως μόνο γνώμονα θα έχει το συμφέρον της χώρας, είναι επιβεβλημένη».


Εκλογές

Στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται και σε περίπτωση που δε βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, ποιος θα είναι ο δικός σας ρόλος; Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα είμαι στο πλευρό των κατοίκων των νησιών μας για να εφαρμόσω αυτά που προανέφερα.
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές μας, όπως σας ανέφερα και πρωτύτερα, είναι η αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού του νησιού μας με τη δημιουργία περισσότερων δήμων.
Είναι, ακόμα, το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας - Μήθυμνας, που χρόνια ακούμε ότι θα ξεκινήσει και τελικά δε γίνεται ποτέ. Το επίσης πολυσυζητημένο φράγμα Τσικνιά και η βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι της Μήθυμνας. Σταδιακά πρέπει να αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης του νησιών, που είναι απαρχαιωμένα.
Έργα περιβάλλοντος, όπως η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Μυτιλήνη, Πλωμάρι και Πέτρα. Η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων σε Πέτρα και Μήθυμνα και δημιουργία μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων-οργανικών- κομποστοποίησης στο ΧΥΤΑ Δήμου Λέσβου, ένα έργο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ.
Και βέβαια δε σταματάμε εδώ, έχουμε να κάνουμε πολλά και στον πολιτισμό. Οι τουρίστες δεν πρέπει να περνάνε από τη Μυτιλήνη και να φεύγουν. Πρέπει η πόλη να γίνει πιο ελκυστική σε επισκέπτες και κατοίκους, μια πόλη πιο φιλική σε όλους.
Να αξιοποιηθούν τα μνημεία μας, το Αρχαίο μας Θέατρο και τόσα άλλα.
Στη Λήμνο, άμεση προτεραιότητα, η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τις μεγάλες πόλεις. Ακόμη, πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές του Νοσοκομείου και να στελεχωθεί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και βέβαια η ανεξαρτητοποίηση του Νοσοκομείου Λήμνου από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Πρέπει να αποπερατωθεί ο οδικός άξονας από Κοντοπούλι έως το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας. Μετά τη βυθομέτρηση που προκαλέσαμε στα λιμάνια Μύρινας και Μούδρου, άνοιξε ο δρόμος και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία μαρίνας και υδατοδρομίου. Και τέλος, πρέπει να στηριχτούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λήμνου που πλήττονται από τις ζημιές των αγριοκούνελων».

Ποιο μήνυμα στέλνετε στους πολίτες, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη κάλπη;

«Όλοι οι πολίτες, με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα, να πάνε να ψηφίσουνε. Η αποχή δεν είναι λύση. Είναι άρνηση».

Αναδημοσίευση συνέντευξης μετά από συνεννόηση με το γραφείο τύπου του Χ. Αθανασίου από την Εφημερίδα Εμπρός.

Σημείωση: "Η συνέντευξη δημοσιεύεται στα πλαίσια προώθησης-προβολής του υποψήφιου Βουλευτή έπειτα από συμφωνία με όλες τις νόμιμες ενέργειες 

Ποιος είναι ο υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία Χαράλαμπος Αθανασίου


Γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή. Είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Κομνηνάκα και έχει δύο παιδιά, την Ελένη, δικηγόρο Αθηνών, και το Χρήστο, μηχανικό. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Παρασκευή και γυμνάσιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Σπούδασε Νομικά με υποτροφία στη Νομική Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του το 1971.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, δικηγόρησε για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα εκπλήρωνε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Το 1975 εισέρχεται στο Δικαστικό Σώμα, ύστερα από εξετάσεις, ως πάρεδρος και στη συνέχεια ως πρωτοδίκης. Υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1992 προάγεται σε πρόεδρο Πρωτοδικών.

Το 1993 επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου στη θέση του προϊσταμένου του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Την περίοδο 1996 - 1998 εκλέγεται προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το 1996 προάγεται σε εφέτη και το 2008 σε αρεοπαγίτη. Από το 1994 εκλέγεται στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διατελώντας γενικός γραμματέας αυτής κατά τις περιόδους 1994 - 1996 και 1998 - 2008, ενώ από το 2008 έως το 2012 διετέλεσε πρόεδρός της.

Τόσο από τη θέση του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και από τη θέση του γραμματέα και προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει παρουσιάσει πολλές προτάσεις που έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έγιναν νόμοι του κράτους, είχαν δε, ως σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δικαστικών λειτουργών και την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του κατά τα έτη 2004 - 2006, επέτυχε την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης μετά το πλήγμα που υπέστη από το αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».

Έκανε παρεμβάσεις για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και τη θωράκιση των θεσμών. Επί των ημερών του, ως προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, αναδιαρθρωθήκαν οι υπηρεσίες του, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και από το δικηγορικό κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης και είναι από τους κύριους εισηγητές της κατάρτισης πολλών νομοθετημάτων, μεταξύ των οποίων και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Έχουν δημοσιευτεί άρθρα του σε πολλά νομικά περιοδικά, όπως στην «Ελληνική Δικαιοσύνη» και τον «Αρμενόπουλο», και μετείχε ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια.

Επί της προεδρίας του, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων γίνεται ευρύτατα γνωστή και με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ανέδειξε το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα Δικαστή, υπερασπιζόμενος τη συνταγματική νομιμότητα και τα δίκαια των πολιτών. Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί η παρουσία του στη Γιουγκοσλαβία κατά τον εμφύλιο πόλεμο, όταν βομβαρδιζόταν το Βελιγράδι, όπου βρισκόταν επικεφαλής μιας ομάδας δικαστικών λειτουργών, αψηφώντας τους κινδύνους, για να συμπαρασταθεί στους Σέρβους συναδέλφους του, ενέργεια που προκάλεσε πανευρωπαϊκά αίσθηση.
Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με ποσοστό ψήφων άνω του 70% και πέτυχε να κρατήσει την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μακριά από πολιτικές επιρροές.

Βασικοί του στόχοι ήταν η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, η αναθεώρηση του Συντάγματος με σκοπό την ενίσχυση της ανεξαρτησίας του Δικαστικού Σώματος και την απεξάρτησή του από την εκτελεστική εξουσία, καθώς και τη δημιουργία του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για την ενίσχυση των επενδύσεων στη χώρα. Επέκρινε δημοσίως το νόμο περί ευθύνης υπουργών, επιδιώκοντας έτσι την άμεση αλλαγή του ώστε να μην υπάρχει ατιμωρησία ουδενός.

Πρωτοστάτησε, ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στην ίδρυση του Εφετείου Μυτιλήνης και επί οικογενειακού του οικοπέδου, που δωρίθηκε στο Δήμο, ανεγέρθηκε το Ίδρυμα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Ζαχάρειο Ίδρυμα) στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, του οποίου είναι αντιπρόεδρος. Αποτελεί μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα, στη μνήμη του Λέσβιου λογοτέχνη και ζωγράφου Μίλτου Παρασκευαΐδη. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματίων και ιδρυτικό μέλος του Φιλοπροόδου Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Λέσβου.

Με το μητροπολίτη Μυτιλήνης ίδρυσαν το σωματείο με την επωνυμία «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης», του οποίου ο σκοπός είναι ανθρωπιστικός και κοινωνικός.
Τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τής Ν.Δ. και εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου τού 2012. Στις 21 Ιουνίου 2012 ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Στις 25 Ιουνίου 2013 ορκίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Σημείωση: "Η συνέντευξη δημοσιεύεται στα πλαίσια προώθησης-προβολής του υποψήφιου Βουλευτή έπειτα από συμφωνία με όλες τις νόμιμες ενέργειες "

Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.




Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.complomarinews.gr, kalloninews.gr, 24-ores.com  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ