«Χριστουγεννιάτικοι» βανδαλισμοί στην αγορά Ερμού Μυτιλήνης.. και όχι μόνο

Οι ζημιές που καταγράφηκαν στη διάρκεια των εορτών στην οδό Ερμού, με αποκορύφωμα το ξήλωμα των καλωδίων της μικροφωνικής που έχει εγκατασταθεί στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, αλλά και ο βανδαλισμός σε εγκατάσταση μετρητών τής ΔΕΗ, έκαναν την αγανάκτηση να ξεχειλίζει στη δημοτική αρχή, που χτες το πρωί επρόκειτο να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.


Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αυτεπιστασίας, Γιάννη Αμπουλό, οι ζημιές ειδικά στο ιστορικό κέντρο την τελευταία περίοδο εξελίσσονται σε καθημερινό «πονοκέφαλο» του Δήμου, κάνοντας έκκληση και στην Αστυνομία να συμβάλει στην αποτροπή αυτής της συνεχιζόμενης απαράδεκτης κατάστασης.

Τις ημέρες των εορτών, το ιστορικό κέντρο της πόλης έπεσε για μία ακόμη φορά θύμα των άγνωστων βάνδαλων, που έσπασαν εγκαταστάσεις μετρητών τής ΔΕΗ στο δρόμο που οδηγεί από την Ερμού στο Παλιό Λιμεναρχείο, ξήλωσαν τα καλώδια της μικροφωνικής που εγκαταστάθηκε για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην αγορά και «παίζει» τα κάλαντα, ενώ έσπασαν και την κοινόχρηστη βρύση έξω από τη Μητρόπολη!

Αγανάκτηση…

«Φτιάχνουμε πράγματα για την καλή εικόνα της πόλης μας και μέσα σε λίγες ημέρες βλέπουμε ξανά καταστροφές. Ειλικρινά δεν ξέρουμε κι εμείς πώς θα προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία μας από κάποιους που ένας Θεός ξέρει γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες», δήλωσε αγανακτισμένος στο «Ε» ο κ. Αμπουλός, προαναγγέλλοντας ενέργειες της δημοτικής αρχής που θα φέρει τους «βανδάλους» ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Και η «έκρηξή» του αυτή δεν είναι ξαφνική, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός και Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας, παρατηρούν με προβληματισμό εδώ και δύο μήνες τις καταστροφές που γίνονται σε πολλές μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις τους για τη βελτίωση της κατάστασης της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως πριν τις ζημιές που έγιναν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ερμού, είχαν ήδη καταγραφεί βανδαλισμοί στην Πλατεία Σαπφούς και το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, και μάλιστα σε αγάλματα που είχαν καθαριστεί στις αρχές του Οκτωβρίου. Βανδαλισμοί είχαν καταγραφεί και στις παραδοσιακές βρύσες της Μυτιλήνης, που κι αυτές είχαν τεθεί μετά από χρόνια σε λειτουργία.

Στο ίδιο πλαίσιο, στη δημοτική αρχή «βράζουν» και για περιστατικά όπου τα σκουπίδια βρίσκονται εκτός κάδων και σκορπισμένα στους δρόμους, προφανώς σκόπιμα σε κεντρικά σημεία της πόλης, τονίζοντας πως η υπομονή τους εξαντλείται. Προτελευταίο «χτύπημα» πριν οι συναρμόδιοι για την καθημερινότητα του Δήμου αντικρίσουν το Σαββατοκύριακο τους χριστουγεννιάτικους «βανδαλισμούς» στην Ερμού, αποτέλεσαν και τα οπαδικά συνθήματα στους τοίχους του ιστορικού κέντρου, που τους ανάγκασαν πλέον να κινήσουν τη διαδικασία του νόμου και της Αστυνομίας.

«Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να προβούμε σε ενέργειες που θα προστατεύσουν την πόλη μας. Η κατάσταση φτάνει πια στο απροχώρητο και θα πρέπει και η Αστυνομία να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να συμβάλει με τον τρόπο της αποφασιστικά. Δεν είναι ένα και δύο τα περιστατικά. Είναι πολλά και βλέπουμε καταστροφές ακόμα και σε παρεμβάσεις που γίνονται μετά από χρόνια για την καλύτερη εικόνα της πόλης μας. Αυτήν τη στιγμή καταθέτουμε μήνυση κατ’ αγνώστων σε πρώτη φάση και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια περιφρούρησης της πόλης μας, γιατί η κατάσταση είναι απαράδεκτη», κατέληξε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο κ. Αμπουλός, τονίζοντας πάντως πως οι κυριότερες ζημιές στην Ερμού αποκαθίστανται άμεσα.


Πηγη Εφημεριδα Εμπρος