Αγιασμός των υδάτων και στα Βατερά Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στα Βατερά.


Σε μια πρόχειρη αλλά δαφνοστεφανωμένη εξέδρα πάνω στο κύμα, στα όρια της Κοινότητας του Σταυρού, ο παπά Λάζαρος, με ψάλτη το «δικό μας» Χαρίλαο Πανσεληνά και με τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας του Σταυρού Παναγιώτη Παλαιολόγο να εκτελεί χρέη …νεωκόρου, έψαλλε τα καθιερωμένα και έριξε το Σταυρό τρεις φορές στη θάλασσα. 

Τις δυο πρώτες ο Σταυρός ήταν δεμένος ενώ την τρίτη τον έριξε ελεύθερο. Δυο ήταν οι τολμηροί που αψηφώντας το κρύο έπεσαν για να τον πιάσουν, ο χωριανός μας Αποστόλης Σαπουνάκος (γιος της Στέλλας Αβαγιάννη) και ο Χρήστος Καραφωτιάς από τη Μόρια που τελικά τα κατάφερε.

Την εκδήλωση παρά το τσουχτερό κρύο παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα από το Σταυρό και ιδιαίτερα από το χωριό μας. Άλλοι πλαισιώνοντας την εξέδρα και άλλοι από το δρόμο για να έχουν καλύτερη θέα!

Η εκδήλωση ήταν αρκετά καλά οργανωμένη. Τον κόσμο από το Σταυρό μετέφερε ο Γρηγόρης Κουραχάνης με το λεωφορείο του. 

Η εξέδρα είχε στηθεί σε σημείο της παραλίας όπου η πρόσβαση από το δρόμο ήταν εύκολη. Υπήρχε φορητή μεγαφωνική συ σκευή μπαταρίας καθώς και τα καθιερωμένα για την περίσταση περιστέρια. Στον Χρήστο που έπιασε το Σταυρό δόθηκε ως δώρο ένας επιστήθιος ασημένιος Σταυρός. Κατά την αποχώρηση του κόσμου κυρίες από το Σταυρό πρόσφεραν κονιάκ, κουραμπιέδες και σοκολατάκια.

Μπράβο σε όσους αποφάσισαν και υλοποίησαν την εκδήλωση αυτή. Και του χρόνου με καλύτερες καιρικές συνθήκες.Πηγη vatera.gr