Ποιος είναι ο Βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελης που εκλέγεται

Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της σταυροδοσιας από το ΥΠ.ΕΣ να φτάνουν στο 245 από τα 254 εκλογικά τμήματα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ξανά εκλέγεται ο Γιάννης Ζερδελης με 6.706 ψήφους έναντι του Παλλη Γεωργίου που έχει 2.442.


Ποιος είναι ο Γιάννης Ζερδελης

Ο Γιάννης Ζερδελής γεννήθηκε το 1956 στη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσε.Το 1974 εισάγεται με πανελλήνιες στο ΑΠΘ. Σπούδασε Ιατρική και πήρε την ειδικότητα του Παθολόγου.Είναι παντρεμένος με τη Νέλλη Πάλλη, χημικό, εκπαιδευτικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προερχόμενη από οικογένεια αντιστασιακών.Έχουν αποκτήσει 2 παιδιά την Εύα και την Άρτεμις.Το 1991 εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται ως παθολόγος ιατρός.Με την ανιδιοτέλεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του ως ιατρός και ως πολιτικός.

Ιδιαίτερα Ενδιαφέροντα:

Αθλητής από τα μαθητικά του χρόνια, ασχολείται ως σήμερα με τον αθλητισμό.Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βιβλία.

Πολιτική δράση:

Ο Γιάννης Ζερδελής αγωνίζεται από φοιτητής επί 40 έτη για την επικράτηση των πολιτικών του πεποιθήσεων, των αξιών του δικαίου και της ισονομίας.

Χώρος Υγείας:

Διετέλεσε συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας:Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών γιατρών Λέσβου-Λήμνου. Πρόεδρος του Συλλόγου γιατρών ΙΚΑ Ανατολικού ΑιγαίουΜέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για 2 τριετίες

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νομαρχιακός σύμβουλος 1998-2006
Δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης 2006-2010, επικεφαλής της παράταξης=
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2004
Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012

Είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου

Είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει.
Όποτε χρειάστηκε συγκρούστηκε με ισχυρά συμφέροντα παρακάμπτοντας προσωπικά οφέλη.
Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας (Ιούνιος 2012 - Δεκέμβριος 2014)  δούλεψε σκληρά, για να αναδείξει και να δώσει λύσεις στα προβλήματατης τοπικής κοινωνίας.


Στο διάστημα αυτό κατέθεσε 325 ερωτήσεις, επερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή που αφορούν τους κατοίκους του Νομού Λέσβου.