Σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή με καταιγίδες και 9 μποφόρ στην Λέσβο

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες με αρκετές εναλλαγές του καιρού από περιοχή σε περιοχή και μικρά σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία.


Πιο αναλυτικά, όπως αναφέραμε για αύριο, (Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο) βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη οι βροχές μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια και θα περιοριστούν στα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή, αποκομμένο χαμηλό από τις χαμηλές πιέσεις της βόρειας Ευρώπης, θα επηρεάσει τον καιρό των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου. Στη χώρα μας, ο καιρός θα επιδεινωθεί με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε επίπεδο χιονοθύελλας αναμένονται στη δυτική πλευρά της Πίνδου, πάνω περίπου από τα 1000 μέτρα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, αγγίζοντας τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι βροχερός σε όλη τη χώρα, όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους θα επικρατήσουν συνθήκες θύελλας και θα πρέπει να δοθεί προσοχή. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, πάνω από τα 900μ στα βόρεια και πάνω από τα 1200μ στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ώς προς τις ελάχιστες τιμές.

Συνεχίζονται οι βροχές και την Κυριακή με τάση εξασθένησης στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ στα πελάγη δημιουργώντας προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο καθώς από τη νέα εβδομάδα θα σημειώσει και πάλι πτώση.


Πηγη meteo-news.gr