8 λόγοι που οι σπουδές μακριά από το πατρικό σου είναι η πιο γαμάτη φάση ever!

Καλά την περνάμε εμείς τα πτηνά, τα κλωσσόπουλα που μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις περάσαμε στην πόλη καταγωγής μας χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τη γονική φωλιά. Ναι καλά!
Δεν ξέρεις πόσο σε μακαρίζω φίλε/φίλη που πέρασες και σπουδάζεις επαρχία, μακριά από την προστασία ή μάλλον την υπερπροστασία των γονέων και των κηδεμόνων! Η φοιτητική ζωή εκτός των μεγάλων πόλεων έχει ναι μεν μειονεκτήματα, όμως διαβάζοντας τα παρακάτω επιχειρήματα θα συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερός/ή είσαι!

Μμμ για να δούμε..

Ούτε κι εσύ ήξερες ότι είσαι τόσο δυνατός/ή τελικά.

Στο πατρικό σου ό,τι κι αν σου συνέβαινε οποιαδήποτε στιγμή και ώρα της ημέρας, μπορούσες να καταφύγεις στη μαμά ή στα αδέλφια σου για βοήθεια, ή και στους φίλους/στις φίλες σου που έμεναν το πολύ τρία τετράγωνα μακριά. Από την στιγμή όμως που μετακόμισες σε άλλη πόλη και σε δικό σου χώρο, κλήθηκες πολλές φορές στις 2 και στις 3 το βράδυ να αντιμετωπίσεις δεκάδες κακοτυχίες από έναν ξαφνικό πυρετό ή αδιαθεσία μέχρι κάποια ψυχική κατάπτωση. Κι επειδή δεν ήθελες να ανησυχήσεις τους δικούς σου που συνηθίζουν να κάνουν τη τρίχα τριχιά, δεν είχες παρά να κοιτάξεις κατάματα το πρόβλημα και να βρεις μόνος/η σου τη λύση.

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποκρύψεις έναν κακό βαθμό ή την αποτυχία σε μάθημα.

Κόπηκες σε μάθημα και την ίδια αποφράδα μέρα μιλάς με τη μάνα σου στο τηλέφωνο, η οποία τις τελευταίες μέρες δεν έχει σταματήσει να σε πρήζει για να μάθει πως τα πήγες. Της ανακοινώνεις ένα χλιαρό 5, ώστε να μην την κοροϊδέψεις οικτρά από την στιγμή που πάει για Σεπτέμβρη η δουλειά κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Μην ανησυχείς, η τηλεπάθεια των μανάδων δε φτάνει σε τόσο μεγάλη ακτίνα, ώστε να πάρει χαμπάρι το ψέμα σου!

Ανακαλύπτεις νέα χόμπι και ενδιαφέροντα.

Νέα πόλη, νέα δεδομένα, νέοι άνθρωποι με διαφορετικές συνήθειες κι άλλος τρόπος ζωής. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να επηρεαστείς και να κάνεις στροφή 360 μοιρών αναφορικά με τα ενδιαφέροντα και τη καθημερινότητα σου. Με μια λέξη: εξέλιξη!

Μαθαίνεις να είσαι «ταπεινός/ταπεινή».

Από άποψη τρόπου ζωής μαθαίνεις να εκτιμάς τα υλικά αγαθά και να μη ζεις πέρα από τις δυνατότητες που σου προσφέρουν τα χρήματα του μήνα. Ιεραρχείς τις ανάγκες σου, μαθαίνεις να υπολογίζεις τα έξοδα και να εξοικονομείς τα έσοδα. Όσο κι αν σπάζεσαι μερικές φορές, ιδιαίτερα στην περίπτωση που είσαι καλομαθημένος/η, έχεις πλέον εκτιμήσει την πραγματική αξία των χρημάτων. Επιπλέον, αυτή η διαπίστωση έχει εφαρμογή και σε αυτά που σου προσφέρει η νέα πόλη διαμονής σου. Άλλες ανέσεις-εγκαταστάσεις έχει η Αθήνα κι άλλες για παράδειγμα ο Βόλος. Στην αρχή ίσως ξινίσεις, ίσως θεωρήσεις μπανάλ και βλάχους τους επαρχιώτες, τελικά όμως θα διαπιστώσεις ότι ξέρουν να ζουν καλύτερα σε σχέση με εμάς τους πρωτευουσιάνους...

Για να σου λείπουν οι γονείς σου κάτι σημαίνει...

Σημαίνει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τους έχει αδικήσει κατάφορα. Και τότε που τους χαρακτήρισες μονόχνοτους και καταπιεστικούς, αλλά κι όλες τις φορές που αρνήθηκες να κάνεις μια βόλτα ή μια δραστηριότητα μαζί τους. Μόνο τώρα που σου λείπουν, μπορείς να καταλάβεις πόσο μα πόσο τους αγαπάς!

Είναι μακράν πιο εύκολο να κανονίζεις βόλτες κι εξορμήσεις.

Πολύ απλά γιατί δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν, ακούς λιγότερο πίρι πίρι (μόνο λίγη γκρίνια στο τηλέφωνο) κι όπως στο θέμα των βαθμών, έτσι κι εδώ μπορείς να αποκρύψεις κάποιες λεπτομέρειες, που αν έμενες στο πατρικό, δεν μπορεί κάποιο τρόπο θα έβρισκε η μάνα σου για να τις ξετρυπώσει και τελικά να μην σε αφήσει να το κουνήσεις ρούπι. Ζεις επικίνδυνα, αλλά σου αρέσει!

Το σεξ είναι πλέον πιο εφικτό.

Μένει με τους γονείς του/της, αλλά guess what εσύ έχεις ένα χαριτωμένο δυαράκι που ευχαρίστως στεγάζει τις ορμές και το πάθος σας. Αν έμενες ακόμα στο πατρικό θα έπρεπε φτου κι από την αρχή, να βρίσκεις τρόπους να διώξεις τους γονείς σου ή να αγχώνεσαι μη σας πιάσουν στα πράσα μετά το πέρας της εξόδου τους.

Έμαθες να βράζεις έστω ένα ...αυγό.

Ειδικά τα αγόρια όσο κι αν πεισμώνατε στην αρχή αρνούμενοι να βάλετε ποδιά για να μαγειρέψετε ή για να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά του σπιτιού, τα μυρμήγκια που άρχισαν να χτίζουν αποικία πίσω από τη βιβλιοθήκη απετέλεσαν το τελειωτικό εναρκτήριο λάκτισμα της νοικοκυροσύνης.


Πηγη neopolis.gr