ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βοηθήστε άνεργη μητέρα 4αρων παιδιών να θάψει τον άνδρα της- Αντωνελλη «Έξοδο πολυτελείας η κηδεία»

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασία Αντωνέλλη, απευθύνει έκκληση για βοήθεια για άπορη οικογένεια:


  «Τέλος δεν έχει η τραγική Οδύσσεια των φτωχών ανθρώπων στο νησί μας!

            Άπορη γυναίκα, άνεργη, ηλικίας 53 ετών,  δικαιούχος μέχρι πριν τέσσερα χρόνια επιδόματος αναπηρίας, λόγω του ότι είχε καρκίνο, μητέρα 4 ενηλίκων παιδιών, με απλήρωτες δόσεις του δανείου της πρώτης κατοικίας της……έχασε πριν δεκαπέντε μέρες και τον άνδρα της, ανέργου επί τριετία.

            Η τραγωδία όμως δεν τέλειωσε. Έπρεπε να τον θάψει.

 Έτσι βρέθηκε με χρέος, για τα έξοδα της κηδείας, ύψους 950,00. Βλέπετε στην Ελλάδα του 2014, των πλεονασμάτων, κατά τα άλλα, είναι προφανώς έξοδο πολυτελείας η ταφή των νεκρών…..
            Ήρθε και με βρήκε ζητώντας βοήθεια από τον Δήμο.    
Όμως ο Δήμος δεν έχει την λογιστική και νομική δυνατότητα να πληρώσει έξοδα κηδείας δημοτών, ακόμα και όταν έχει χρήματα, μιας και δεν προβλέπεται δυνατότητα τέτοιας δαπάνης στα υποδείγματα «κονσέρβα» των προϋπολογισμών που μας επιτρέπουν να καταρτίζουμε τα αρμόδια Υπουργεία. Ο κλοιός της «νομιμότητας της δαπάνης», θα απέρριπτε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και με δεδομένη την πολιτική μας βούληση!

 Πέραν τούτου. Και αν ακόμη επιτρεπόταν μια τέτοια δαπάνη,  η γραφειοκρατική διαδικασία είναι τόσο χρονοβόρα που κάνει αποτρεπτική οποιαδήποτε απόπειρα για μια τέτοια ενέργεια.
            Έτσι, εκτός από το να συμπεραίνω για άλλη μια φορά ότι ζούμε σε ένα κράτος που έχει μετατρέψει την Αυτοδιοίκηση σε «σάκο του μποξ», των απάνθρωπων πολιτικών που το ίδιο εφαρμόζει, δεν έχω άλλη διέξοδο απ’ το να ζητήσω την βοήθεια των συνανθρώπων μας.

            Σας παρακαλώ,  βοηθήσετε. Ο λογαριασμός της κυρίας είναι στην Εθνική Τράπεζα και ο αριθμός του είναι 442/602326-63».