Oλοκληρώνεται το πρόγραμμα μεταφεστιβαλικών προβολών AegeanDocs στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα μεταφεστιβαλικών προβολών AegeanDocs στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα γίνει την προσεχή Τετάρτη η επίκαιρη προβολή του ντοκιμαντέρ «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Άνθρωποι και Σκιές», του Ηλία Γιαννακάκη. Η προβολή γίνεται στην επέτειο των 71 χρόνων από τη μαζική εκτέλεση των Ελλήνων πατριωτών από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Η προβολή  αρχίζει στις 20.30 μμ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Την ταινία θα προλογίσει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος. Αμέσως μετά 4 τυχεροί θεατές θα πάρουν ως δώρο μια κασετίνα με 20 ταινίες από τα Best off AegeanDocs.

Σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Χίου, 5 βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs, θα προβληθούν την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Χίου, με ώρα έναρξης στις 21.00 και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως μέρος του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού».

Το πρόγραμμα των προβολών στη Χίο αναλυτικά:

 Τετάρτη 10/12/2014, ώρα 21:00

FOUR YEARS OF NIGHT (56') - Itamar Alcalay - Ισραήλ
Γλώσσα διαλόγων: Αγγλικά, Γαλλικά & Εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους
CHOOSE TO FIGHT (50')- Itay Livne - Ισραήλ
Γλώσσα διαλόγων: Εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 21:00
AS YOU LIKE IT (22') - Paula Onet - Ρουμανία
Γλώσσα διαλόγων: Ρουμάνικα με ελληνικούς υπότιτλους
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ της Αφροδίτης Ταυρή, Γλώσσα: Ελληνικά
ΜΑΝΑΒΗΣ (81') - Δ. Κουτσιαμπασάκος - Ελλάδα
Γλώσσα διαλόγων: Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους