Ρεπορτάζ L.P: Το πυροβολικό της Λέσβου τίμησε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδηλώσεις για τη μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Μαυρουδή Σαράντη», στη Λάρσο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στην μονάδα 124 ΤΕ, εντός του Στρατοπέδου, ακολούθησε η δοξολογία από τον κλήρο.

Τιμητικό άγημα υποδέχθηκε τον κλήρο και τον Στρατηγό Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό κλείτος επικεφαλής των Διοικητών μονάδων και των επιτελών.

Παρέστησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κυτελης, ο δήμαρχος Λέσβου, Ο Γ.Γ Αιγαίου κ νησιώτικης πολιτικής κ Ζωιδης κ.α
Επίσης προσκύνησαν οι εκπρόσωποι των εφέδρων, και εν αποστρατεία Στρατιωτικοί και αρκετοί πολίτες.

Μετά τη δοξολογία, ο Στρατηγός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και αναγνώστηκε η Διαταγή του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ που ήταν αφιερωμένη στην εορτάζουσα Αγία Βαρβάρα

Όταν αναγγέλθηκε το πέρας της τελετής, ο κόσμος είδε εκτεθειμένα τα βαρέα όπλα του ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ και κατέληξε στο Κ.Ψ.Μ της παρακείμενης μονάδος, επίσης το πυροβολικού.

Κατά το έθιμο, προσφέρθηκαν αναψυκτικά ηδύποτα  και λουκουμάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λουκουμάδες συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ…..


ΦΩΤΟ Μαριγκλένα Σαχινι (Βοηθός ρεπόρτερ LesvosPost.com)

Το LesvosPost.com το μοναδικό ηλεκτρονικό ΜΜΕ που πάει παντού βρέθηκε στο Στρατόπεδο «Μαυρουδή Σαράντη», στη Λάρσο και κατέγραψε απόσπασμα από τις εκδηλώσεις εκεί.