Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου των οδηγών ταξί για την ασφαλή μεταφορά μαθητών της Λέσβου

Μετά το σοβαρό τραυματισμό των μαθητών του μουσικού σχολείου στο τροχαίο της 20ης Νοεμβρίου, ο σύλλογός μας ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών του νησιού μας.


Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου των οδηγών ταξί την Παρασκευή 5/12 και σε καλό κλίμα συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς (χρήση ζωνών ασφαλείας, αυστηρή τήρηση ορίου ταχύτητας κλπ).

Εκτός από την τροχαία, που οφείλει να διασφαλίσει με εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους στους δρόμους την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ και τον έλεγχο των οχημάτων για δελτίο ΚΤΕΟ, καλούμε παράλληλα τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση για την πρόληψη ατυχημάτων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά στο μέλλον.

Ο Δήμος, σε συνεργασία με τα σωματεία των οδηγών ταξί και λεωφορείων, οφείλει να εντοπίσει τα επικίνδυνα σημεία στα οδοστρώματα και να προχωρήσει άμεσα σε επιδιορθώσεις και επαρκή σηματοδότηση των δρόμων (π.χ. η διαδρομή από Μονή Λειμώνος έως Φίλια δεν έχει σηματοδότηση και με τις τωρινές συνθήκες ομίχλης που επικρατούν τις πρωινές ώρες κινδυνεύουν καθημερινά οι διερχόμενοι, μεταξύ των οποίων οι μαθητές και οι οδηγοί που τους μεταφέρουν).


Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς με τη δέουσα σοβαρότητα.