«Κρίση»: Απόλυτη πληρότητα σε χειμερινούς προορισμούς για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Οσο και αν μοιάζει παράδοξο για την εποχή, που όπου και να γυρίσεις ακούς τη λέξη «κρίση» και τις οδυνηρές της συνέπειες για τα ελληνικά νοικοκυριά, ωστόσο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι Ελληνες φαίνεται πως ό,τι τους έχει απομείνει το δίνει για τις διακοπές.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», η αύρα της θερινής τουριστικής σεζόν με τις επιδόσεις-ρεκόρ δείχνει να συνεχίζεται και τα Xριστούγεννα, και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τοπικοί φορείς σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς κάνουν λόγο για καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2013 και στις περισσότερες περιπτώσεις να αναμένουν ότι η περίοδος των εορτών θα κλείσει με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%.

Όσον αφορά στις τιμές, αυτές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ σε πολλούς προορισμούς οι ξενοδόχοι κάνουν προσφορές προκειμένου να παρατείνουν τον χρόνο διαμονής των επισκεπτών, ιδίως από τη στιγμή που τα Xριστούγεννα υπάρχει ένα ιδιόμορφο τετραήμερο αργιών.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες για τα Χριστούγεννα η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Aράχωβα: πληρότητα 85% για τα Χριστούγεννα και 75% για την Πρωτοχρονιά
Iωάννινα: πληρότητα κοντά στο 85%
Mαγνησία-Πήλιο: πληρότητα άνω του 80% για τα Χριστούγεννα, αναμένεται να ξεπεράσει το 90%, περίπου 70% για την Πρωτοχρονιά
Kαλάβρυτα: πληρότητα 80%, θα αγγίξει το 100%
Aρκαδία: πληρότητα 60% αλλά εκτιμάται ότι θα πλησιάσει το 90%
Δράμα: πληρότητα 60%, αλλά εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 80%.

Πάντως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όσον αφορά στο κατά πόσον οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν τις κρατήσεις για την περίοδο των εορτών, οι περισσότεροι εκπρόσωποι των ξενοδόχων δείχνουν να πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι άμεσες. Όμως, ανησυχούν ότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στο τέλος Iανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου θα επηρεάσει αρνητικά την τρέχουσα χειμερινή τουριστική σεζόν.


Πηγη iefimerida.gr