Οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι είναι πιο σέξι;

Δείτε τι έδειξαν οι έρευνες!


 Οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα καθημερινό βάσανο που πρέπει όλοι να επωμιστούμε και μερικές φορές μπορεί να αποτελέσει αφορμή για καυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια. Ενώ ορισμένοι άντρες είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να βοηθήσουν την σύντροφό τους, για να μην αναλαμβάνει το βαρύ αυτό φορτίο μόνη της, σε πολλές περιπτώσεις ο «πασάς» αρνείται πεισματικά να ανακατευτεί σε «γυναικείες δουλειές».

Το ζήτημα της φροντίδας του νοικοκυριού φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, καθώς εδώ και χρόνια μελετούν κατά πόσο η συμμετοχή του άντρα στις δουλειές του σπιτιού μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι ένας άντρας που μοιράζεται τα βάρη του νοικοκυριού με τη σύντροφό του, χαίρει της εκτίμησής της και επομένως η ίδια τον αντιμετωπίζει πιο ευνοϊκά, με τα ευεργετικά αυτά οφέλη να «διαρρέουν» και στην… κρεβατοκάμαρα. Αυτό είχε δείξει και μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Οι Ισπανοί ερευνητές φαίνεται ωστόσο να διαφωνούν! Κοινωνιολόγοι από το Ινστιτούτο Juan March της Μαδρίτης ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 4.561 μεσήλικα ζευγάρια από τις ΗΠΑ και κάλυπταν διάστημα 20 περίπου ετών.
Η σχετική μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “American Sociological Review”, αναφέρει πως δουλειές όπως το μαγείρεμα και το καθάρισμα θεωρούνται κατ’ εξοχήν «γυναικείες», γι’ αυτό και σε ποσοστό 80% εκτελούνται από τις γυναίκες. Από την άλλη, οι άντρες αναλαμβάνουν «αντρικές δουλειές», όπως η πληρωμή των λογαριασμών και η φροντίδα του κήπου.

Αν και τα ζευγάρια που μοιράζονται τα βάρη του νοικοκυριού φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα, όταν οι άντρες αναλάμβαναν καθήκοντα που τυπικά εκτελεί η σύντροφός τους δεν απολάμβαναν τόσο συχνά το σεξ!

Ο ερευνητής Sabino Kornrich από το Ινστιτούτο υποστηρίζει ότι τα στερεότυπα που αφορούν στα δύο φύλα διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό μέχρι και σήμερα, και αυτό μπορεί να εξηγήσει τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν παρόμοιους ρόλους μέσα στο σπίτι μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται περισσότερο σαν αδέλφια παρά σαν εραστές…


Πηγη teens.gr