Πλήθος κόσμου και γιορτινή ατμόσφαιρα στις Γιορτές της Αγοράς στην Ερμού Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ευχές και εκπλήξεις ξεκίνησαν την Παρασκευή οι Γιορτές Αγοράς που διοργανώνει το Επιμελητήριο στη Μυτιλήνη. Η τελετή έναρξης έγινε την  Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.


Πίσω από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στήθηκε εξέδρα, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία με την ορχήστρα του Μιχάλη Δήσσου, με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα.

Η ορχήστρα απαρτίζεται από κανονάκι, βιολί, κιθάρα, τουμπερλέκι, κλαρίνο και τέσσερις φωνές. Επίσης θα γίνουν χαιρετισμοί από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και θα σερβίρεται στον κόσμο ζεστό κρασί συνοδευόμενο από μελομακάρονα.

Βέβαια τις εντυπώσεις των παιδιών έκλεψε κατά κύριο λόγο ο  Άγιος Βασίλης, που αντί για έλκηθρο διάλεξε τρενάκι για να έρθει στην αγορά της Μυτιλήνης, εκεί όπου μικροί και μεγάλοι τον περίμεναν για να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν τα δώρα τους, χάρη στις προσπάθειες που έκανε το Επιμελητήριο Λέσβου. Να αναφέρουμε ότι και άλλες εκδηλώσεις γίνονταν κατά μήκος της αγοράς. 

 Το πνεύμα των Χριστουγέννων και ο ηλιόλουστος καιρός φαίνεται πως επηρέασε τους Μυτιληνιούς που δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους είτε για να κάνουν τα ψώνια των γιορτών, είτε για να απολαύσουν την γιορταστική ατμόσφαιρα και χτες Σάββατο 20/12 αλλά και σήμερα Κυριακή 21/12.

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, ολόκληρη η καλλιτεχνική ομάδα θα πλαισιώσει τα σημεία της αγοράς όπου θα είναι στημένα τα αγιοβασιλιάτικα σπιτάκια, για να παίξουν με τους μικρούς φίλους.

Το ίδιο θα γίνει και στις 5:30 το απόγευμα.

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί και στις 5:30 το απόγευμα, θα ξεκινήσει το τουριστικό τραινάκι έχοντας φορτωμένους τους καλλιτέχνες.

Οι καλλιτέχνες θα αποβιβαστούν σε τρία διαφορετικά σημεία και θα δώσουν παραστάσεις θέατρο δρόμου με χριστουγεννιάτικο θέμα.

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ