Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις «Η Μυτιλήνη στα γιορτινά της» που αρχίζουν το Σάββατο (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από πολύωρες συναντήσεις των εθελοντικών ομάδων, που φέτος ανέλαβαν δράση για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θέλοντας να δώσουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα και ν' ανεβάσουν την ψυχολογία του κόσμου, κατέληξαν στο παρακάτω πλούσιο πρόγραμμα.

Με καλή οργάνωση και συνεργασία, ευελπιστούμε ότι η υλοποίηση των ιδεών που κατατέθηκαν και αποφασίστηκαν, θα έχουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Λέσβου η δημοτική αρχή, εθελοντές και σύλλογοι παρουσιάστηκαν και επίσημα οι εκδηλώσεις και το όλο εθελοντικό κίνημα που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13  ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ  στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

18:00 Ο Πολιτιστικός όμιλος «ΣΤΕΓΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ» διοργανώνει χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή με μουσική και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του Μάκη Ψαραδέλλη. Παράλληλα, έκθεση με έργα μαθητών.


 Δευτέρα 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

στις 7:30 το απόγευμα, θα γίνει έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με το άναμμα των φώτων στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αρχή της Ερμού από το Δήμαρχο Λέσβου. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορευτικά, ζεστό κόκκινο αρωματικό κρασί και πολλές εκπλήξεις.


ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο

10:00 14:00 Bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό
18:15 Ανάγνωση παραμυθιού και δραματοποίηση.
19:00 Καλλιτεχνικά παιχνίδια από το εικαστικό εργαστήρι Poliana.

ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο

10:00 14:00 Bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό
18:00 Καλλιτεχνικά παιχνίδια για παιδιά έως 8 ετών από το εικαστικό εργαστήρι Poliana.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο

10:00 14:00 Bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό
18:00 Θεατρικό παιχνίδι από την θεατρική ομάδα πασπARTου.
20:00 Χορωδία Animato.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  στο Δημοτικό Θέατρο

10:00 14:00 Bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό
18:00 Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά 2-4 ετών.
19:00 Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά 4-6 ετών.
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τμήμα 12)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο

10:00 14:00 Bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό

Στο Παλιό Δημαρχείο, ο Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα»
στις 11:30 Ζωγραφική «Τα όνειρά μας ελπίδα στο αύριο» από τα παιδιά του Συλλόγου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου υπό τη Δ/νση της Μαρίας Πάλλη.

Στην Ερμού

18:00 Τελετή έναρξης «Γιορτών Αγοράς 2014» με συναυλία του Μ. Δήσσου με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα. Θα σερβίρεται ζεστό κρασί και μελομακάρονα.
Στο Δημοτικό Θέατρο

στις 21:00 θα παρουσιαστούν «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ε. Τριβιζά από την θεατρική ομάδα πασπARTου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ερμού

11:00 Ο Άγιος Βασίλης έρχεται με το τρενάκι γεμάτος δώρα  και  εκπλήξεις για όλα τα παιδιά! Μαζί του θα είναι και η Χιονάτη που θα κάνει face painting, καθώς και ζογκλέρ και ξυλοπόδαρος.
Στο Δημοτικό Θέατρο, στις 18:00 το Μπαλέτο «η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» (με εισιτήριο).

ΚΥΡΙΑΚΗ 21  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ερμού

11:30 Συναυλία με παραδοσιακά κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα. Παράλληλα θα γίνεται face painting για παιδιά.

Στο Δημοτικό Θέατρο

11:00 «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ε. Τριβιζά από την θεατρική ομάδα πασπARTου.
12:00 Καλλιτεχνικά παιχνίδια για παιδιά από 8 ετών και άνω από το εικαστικό εργαστήρι Poliana.
18:00 «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ε. Τριβιζά από την θεατρική ομάδα πασπARTου.
20:30 Στο χώρο του Bazaar θα γίνει η κλήρωση του διαγωνισμού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ερμού

11:00 Οι Άγιο Βασίληδες στα 3 σπιτάκια τους, παρέα με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρο και ξωτικά,  θα περιμένουν όλα τα παιδιά. Κι αν φύγουν οι Αγ. Βασίληδες θα ξαναρθούν στις 17:30.

Στο Δημοτικό Θέατρο στις 20:00 Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης.

ΤΡΙΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ερμού

11:00 Θέατρο δρόμου για τα Χριστούγεννα.
17:30 Θέατρο δρόμου για τα Χριστούγεννα. Λήξη εκδηλώσεων «Γιορτών Αγοράς 2014».

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00 Κάλαντα στο τρενάκι με τη χορωδία Animato.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο

19:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα».

Συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυναικών Μόριας με τη χορωδία του, υπό τη Διεύθυνση της Δώρας Χαραλαμπή, ο Σύλλογος «Χορωδία Μυτιλήνης Γρ. Ρουσέλλης» με το τμήμα βυζαντινής μουσικής θα ψάλλει εορταστικούς ύμνους υπό τη Δ/νση του Πολ. Αμπατζή. Ο Σύλλογος Μόριας, το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς υπό τη Δ/νση του Χρ. Τεντολούρη. Παραδοσιακοί χοροί με κάλαντα όλης της Ελλάδας υπό τη Δ/νση της Αντ. Βελισσάρη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο
18:00 Βραδιά παραμυθιού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΜΕΒΡΙΟΥ

12:00 Ζωγραφιές παιδιών με τη βοήθεια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Καβέτσου 3, στο Μπας Φανάρ και στην Παλιά Αγορά.

ΤΡΙΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  στο Δημοτικό Θέατρο
21:00 Όπερα σύγχρονης κλασικής μουσικής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο χώρο του ΙΚΑ

11:00 Αγιοβασιλιάτικη ποδηλατάδα, που θα διασχίσει την Ερμού, την Προκυμαία και τη Μητροπόλεως. Κάλαντα, παραδοσιακοί χοροί και ροκ ζωντανή μουσική με το συγκρότημα ΙΙ, από το Σύλλογο Επάνω Σκάλας. Παράλληλα σχεδιάζεται και η κοπή της υπερμεγέθους βασιλόπιτας.

12:00 Μοίρασμα ροδιών από τον Δήμο Λέσβου για το γούρι της χρονιάς.

18:00 Άφιξη του Άγιου Βασίλη με εκπλήξεις για τους γονείς και τα παιδιά.

ΠΕΜΠΤΗ 1 Ιανουαρίου 2015

00:30-1:00 Το... «Αμίλητο νερό» της Μυτιλήνης. Μόλις μπει ο νέος χρόνος λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην εκκλησία της Φανερωμένης στην Επάνω Σκάλα, θα ακουστούν ευχές για το νέο έτος και οι πιστοί θα μπορούν να πάρουν αγίασμα, το οποίο σύμφωνα με το έθιμο, το μεταφέρουν στο σπίτι τους χωρίς να μιλήσουν σε κανένα, σε κουμαράκια που θα μοιραστούν.

ΤΡΙΤΗ 6 Ιανουαρίου 2015 στο Καρνάγιο στην Επάνω Σκάλα

Στη 1 μ.μ. Αγιασμός υδάτων σε συνεργασία των ενοριών Αγ. Θεοδώρων, Αγ. Γεωργίου και Αγ. Νικολάου από το Σύλλογο Επάνω Σκάλας.

Σχεδιάζεται τέλος, η προσφορά εδεσμάτων και κρασιού από τις παρακείμενες ταβέρνες.

Το τραινάκι των γιορτών στην Μυτιλήνη

Το τραινάκι θα είναι διαθέσιμο για ξενάγηση στη Μυτιλήνη από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.

Τις παραμονές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, οι επιβάτες του, διάφορες χορωδίες και μπάντες της πόλης, θα ψάλλουν τα κάλαντα την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Ακόμα θα τα ψάλουν και την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

«Γιορτές Αγοράς» για την περίοδο των Χριστουγέννων 2014.

Το Επιμελητήριο Λέσβου ενημερώνει τα μέλη του, ότι στα πλαίσια του Προγράμματος ΟΣΑΑ, υλοποιεί την δράση «Γιορτές Αγοράς» για την περίοδο των Χριστουγέννων 2014. 

Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 19 / 12 ώρα 6 μ.μ. : Τελετή έναρξης: Πίσω από την Εθνική τράπεζα θα έχει στηθεί εξέδρα, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την ορχήστρα του Μ. Δήσσου με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα. Η ορχήστρα απαρτίζεται από κανονάκι - βιολί - κιθάρα - τουμπερλέκι - κλαρίνο και τέσσερεις φωνές. Θα υπάρξουν χαιρετισμοί από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου - θα σερβίρεται στον κόσμο ζεστό κρασί συνοδευόμενο από μελομακάρονα.

Σάββατο 20 / 12 ώρα 11 π.μ. : Από τον Ερμή στην επάνω Σκάλα ξεκινάει το τουριστικό τραινάκι έχοντας φορτωμένους τους καλλιτέχνες και δωράκια για τα παιδιά. Στο παγκάκι της παλιάς αγοράς αποβιβάζεται ο Άη Βασίλης με τον βοηθό του, όπου θα αρχίσουν τα πρώτα δρώμενα και σε συνεργασία με μέλη του Επιμελητηρίου θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά που θα βρίσκονται εκεί. Η υπόλοιπη καλλιτεχνική ομάδα αποβιβάζεται πίσω από την Εθνική τράπεζα, όπου η Χιονάτη θα αρχίσει να κάνει ζωγραφική προσώπου στα παιδάκια, ενώ ο ζογκλέρ με τον ξυλοπόδαρο θα πραγματοποιούν show κατά μήκος του δρόμου, μοιράζοντας παράλληλα μπαλονοκατασκευές. Ο Άη Βασίλης τελειώνοντας από την παλιά αγορά μαζί με τα παιδάκια και τον βοηθό του κατευθύνονται προς το «Φλοκάκι», όπου θα υποδέχονται τα παιδιά και θα λάβουν χώρα κάποια παιχνίδια με τους παρευρισκόμενους μικρούς μας φίλους.

Κυριακή 21 / 12 ώρα 11.30 π.μ. : Συναυλία στην αγορά με παραδοσιακά κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Παράλληλα μία κοπέλα από την ομάδα θα κάνει face painting (ζωγραφική προσώπου) στα παιδιά που θα βρίσκονται στην αγορά.

Δευτέρα 22 / 12 ώρα 11 π.μ. & 5.30 μ.μ. : Ολόκληρη η καλλιτεχνική ομάδα χωρίζεται στα σημεία της αγοράς που θα υπάρχουν Αγιοβασιλιάτικα σπιτάκια με ηχητικά συστήματα για να πραγματοποιήσουν παιχνίδια με τα παιδιά. Ζογκλέρ - ξυλοπόδαρος - Άγιος Βασίλης - και τα ξωτικά πειραχτήρια.Τρίτη 23 / 12 ώρα 11 π.μ. & 5.30 μ.μ. : Από τον Ερμή στην επάνω Σκάλα ξεκινάει το τουριστικό τραινάκι έχοντας φορτωμένους τους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες αποβιβάζονται σε τρία διαφορετικά σημεία και πραγματοποιούν θέατρο δρόμου σχετικό με τα Χριστούγεννα.