Ανακοινώσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της έλευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μυτιλήνη

Ανακοινώσεις και  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Λύκεια την Παρασκευή 12/12, ώρα 6:00 μ.μ για την αυριανή έλευση Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μυτιλήνη.


Ανεπιθύμητος στη Λέσβο ο υπουργός των απολύσεων
και της διάλυσης των δημόσιων δομών

Πρόκληση αποτελεί για τους εργαζόμενους, την νεολαία, την τοπική κοινωνία η επίσκεψη του Υπουργού Διοικητικής «Απορρύθμισης» Κ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση. Ποιο είναι το έργο για το οποίο με περηφάνια θα μιλήσει ο κύριος Μητσοτάκης; Οι 2.000 συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα που τους κρατάει σε καθεστώς ομηρίας, οι χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί πανεπιστημίων), η διάλυση δεκάδων δημόσιων οργανισμών με κοινωνικό προσανατολισμό, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου; Ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει την σκληρότερη εκδοχή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που δέχεται σήμερα η ελληνική κοινωνία, η οποία παίρνει τη αγριότερη μορφή της στον κυνισμό των κυβερνητικών στελεχών απέναντι στη συγκινητική διαμαρτυρία ενός νέου ανθρώπου που διεκδικεί επίμονα να σπουδάσει.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο Κ. Μητσοτάκης είναι ανεπιθύμητος στη Λέσβο. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Λύκεια την Παρασκευή 12/12, ώρα 6:00 μ.μ..

Ø  Να επιστρέψουν στις θέσεις του όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα.
Ø  Καμία απόλυση εκπαιδευτικού.
Ø  Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν.
Ø  Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Ø  Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

  ΕΛΜΕ Λέσβου

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κου Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους του δημοσίου και τους δημοσίους υπαλλήλους σε συγκέντρωση    διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12-12-2014  και ώρα 18:00 στην αρχή της οδού Ερμού (Κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης).

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.
Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.
Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Διεκδικούμε ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και νόμων.

 Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
  
Συμμετέχουμε σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  με αφορμή την επίσκεψη στη Λέσβο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κου Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή 12-12-2014  και ώρα 18:00 στην αρχή της οδού Ερμού (Κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης).

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 επισκέπτεται τη Λέσβο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεωρούμε ότι η παρουσία του εν λόγω υπουργού στο νησί μας αποτελεί πρόκληση για όλους του δημόσιους υπαλλήλους του νησιού και ιδιαίτερα για τους συναδέλφους μας σχολικούς φύλακες που η πολιτική του τους οδήγησε στην απόλυση.

Συμμετέχουμε λοιπόν κι εμείς στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που συνδιοργανώνει το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ Λέσβου την Παρασκευή 12-12-2014  και ώρα 18:00 στην αρχή της οδού Ερμού (Κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης).

Απαιτούμε :

Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.
Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, καλεί τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 6μμ στα Κεντρικά Λύκεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος πολιτικός, που ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ταυτισμένος με ένα έργο ακραία καταστροφικό για τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και την υγεία και για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι εκ των βασικών υπευθύνων για χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, για το κλείσιμο σχολείων, τη διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, των νοσοκομείων και των δομών υγείας και πρόνοιας.

Είναι ο εμπνευστής μιας αξιολόγησης που στόχο έχει να βγάζει ανίκανους το 15% των υπαλλήλων ετησίως σε κάθε υπηρεσία, προκειμένου να υπάρχει πάντα διαθέσιμη μια δεξαμενή απολύσεων. Διέλυσε τις δημόσιες υπηρεσίες και υπηρέτησε με συνέπεια την καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τους εργαζόμενους στη Λέσβο όπως και η πολιτική της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

Διεκδικούμε: Προσλήψεις γιατρών και εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα. Όχι στη αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων χαρατσιών στην υγεία. Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό.

Μυτιλήνη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ο Πρόεδρος                                 ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                    Στρατής Παυλής