Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε 4 θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου:


1. Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση
2. Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές
3. Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον
4. Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες-Διακυβέρνηση-Κοινωνία

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες προς διάκριση και βράβευση για φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και νέους μέχρι 35 ετών εκτός της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως θα αναδειχθούν από τα στάδια του διαγωνισμού θα βραβευτούν, θα λάβουν δημοσιότητα και περαιτέρω υποστήριξη για την υλοποίησή τους, σε συνεργασία με υποστηρικτικές δομές εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι μέσα στο ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον της συνεχιζόμενης κρίσης και έλλειψης προοπτικών για τους νέους να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας και να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες με ενδιαφέρον στο επιχειρείν. Ο υψηλός δείκτης ανεργίας στους νέους και στις νέες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, ωθεί το Πανεπιστήμιο να αναζητεί νέους τρόπους επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσω του Διαγωνισμού, οι οποίοι θα μπορούν να αναδείξουν και το ιδιαίτερο προφίλ του Αιγαίου.

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και αξιόλογα στελέχη επιχειρήσεων θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη νέα γενιά, και λειτουργώντας ως μέντορες-σύμβουλοι, θα δώσουν πρακτικές συμβουλές στους συμμετέχοντες στο νέο τους επιχειρηματικό ξεκίνημα.