Ο καιρός μέχρι και τα Χριστούγεννα

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.


Το πρωί θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 6 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση έως 4 μποφόρ ενώ στο βόρειο Ιόνιο με ένταση έως 5 μποφόρ.

Καλός θα είναι ο καιρός και το Σάββατο με ηλιοφάνεια και τοπικές ομίχλες το πρωί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο 1-2 βαθμών ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή με κύρια χαρακτηριστικά την ενίσχυση των βοριάδων και την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Λίγες βροχές θα πέσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Στον Έβρο λίγα χιόνια θα πέσουν το απόγευμα και σε ημιορεινές-πεδινές περιοχές.  Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και μόνο στις Κυκλάδες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από -1 έως 14 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 στο Ιόνιο αλλά θα εξασθενήσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι.

Αίθριος θα είναι ο καιρός μέχρι και τα Χριστούγεννα με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο. Το πρωί θα επιμείνουν οι ομίχλες στα ηπειρωτικά τμήματα.

Πηγη: meteo-news.gr