Κοπή βασιλόπιτας και στολισμός του Μανταμαδου Λέσβου μετά από 4 χρόνια…!!

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει η Δημοτική κοινότητα Μανταμαδου, η οποία είχε να κοπεί αρκετά χρόνια, λόγο Καλλικράτη και οικονομικών δυσχερειών.


Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μανταμαδου  κ. Τζελαιδης Χαράλαμπος, την πρωτοχρονιά μετά την εκκλησία, στις 11:00 π.μ. θα κοπεί στο Πολύκεντρο Μανταμαδου η βασιλόπιτα από την Δ.Κ. Μανταμαδου για τους κατοίκους του χωριού.

Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι κάτοικοι του Μανταμαδου! Κατά την διάρκεια της μικρής τελετής η τοπική χορωδία θα εκφωνήσει τα πατροπαράδοτα κάλαντα και παραδοσιακές ψαλμωδίες των ημερών.

Η κοπή της βασιλόπιτας για τον Μανταμαδο είχε να γίνει πριν από τη δημιουργία του Καλλικράτη. Έπειτα, σταμάτησε λόγο του "χάους" γενικότερα που επικρατούσε στο δήμο, από τη δημιουργία του ενός μόλις στο νησί μας.


Να τονίσουμε ότι φέτος στον Μανταμαδο μετά από αρκετά χρόνια ζουν στο πνεύμα των ημερών καθώς έχει στολιστεί όλο το χωριό με ενέργειες του πρόεδρου κ Τζελαιδη και φυσικά παιδιά και ενήλικες χαίρονται που το χωριό τους πείρε άρωμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.