Εκλογές σε ένα μήνα..!!! 25 Ιανουαρίου η ημέρα των εκλογών-Σε αδιέξοδο η χώρα;

Την Τρίτη αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, μετά την αποτυχία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. 


Ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να τηλεφωνήσει εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

«Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή και για να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές, άκουσαν τη φωνή της λογικής και τη φωνή του Εθνικού συμφέροντος και ψήφισαν Σταύρο Δήμα. Δυστυχώς μία μικρή μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, που σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές», σχολίασε αρχικά ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη. Αυτό που δεν έκανε η Βουλή είναι τώρα η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός. Να διώξει την αβεβαιότητα και να επιστρέψουμε στη σταθερότητα. Ο λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του».


«Αύριο θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσω τη διάλυση της Βουλής. Με προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατό, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου».

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα» είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα της οποίας οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Σήμερα η κυβέρνηση που επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού θα αποτελέσουν παρελθόν και τα μνημόνια λιτότητας. Το μέλλον ξεκίνησε. Να είστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι».

Άκαρπη απέβη και η τρίτη και τελική ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29/12/2014 στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Στη δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας είχαν ψηφίσει 168 βουλευτές  "Σταύρο Δήμα", 131 "παρών" και υπήρχε 1 απουσία.

Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 160 "Σταύρο Δήμα" και 135 "παρών".  Πέντε βουλευτές ήταν απόντες.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα στις δύο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.

Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.