Οι κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2014 στο Google

Η Google ανακοίνωσε το Ετήσιο This Year in Search για το 2014, μία ματιά για το έτος που πέρασε, μέσα από την προοπτική και τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών.


Τα αποτελέσματα αφορούν στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις φέτος και αποκρυσταλλώνουν τα όσα απασχόλησαν τους Έλληνες, αλλά και τις τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές αναζητήσεις τους, βασισμένα στη διερεύνηση και ανάλυση των δισεκατομμυρίων ερωτημάτων που γίνονται μέσω της Google κάθε χρόνο.

Από τις λίστες με τα top 10 των αναζητήσεων αναδεικνύεται η φρενίτιδα ενδιαφέροντος για την Αμφίπολη, η σταθερά παθιασμένη σχέση του Έλληνα με την Eurovision, αλλά και η περιέργειά του να μάθει για προσωπικότητες που αποχαιρέτησαν τον μάταιο τούτο κόσμο την χρονιά που μας πέρασε. Από τις λίστες δε θα μπορούσε να λείψει φυσικά και το smartphone- φετίχ iPhone 6.

Στην κορυφή των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων στην Ελλάδα για το 2014 τοποθετείται ο τύμβος της Αμφίπολης, ακολουθώντας την ιδιαίτερα εκτεταμένη δημοσιότητα που εξακολουθητικά λάμβανε το θέμα των σταδιακών αποκαλύψεων των ανασκαφών τους τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πολιτική σφραγίδα της λίστας αυτής, με 4 αποτελέσματα να αφορούν άμεσα ή έμμεσα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, ενώ ιδιαίτερα ψηλά κατατάσσεται η ΝΕΡΙΤ. Τέλος, σε ό,τι αφορά μεγάλες εκδηλώσεις, η Eurovision και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου κυριαρχούν στα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών. 

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:

1.Αμφίπολη
2.εκλογές 2014
3.nerit
4.eurovision 2014
5.που ψηφίζω
6.βάσεις 2014
7.mundial 2014
8.ypes
9.iphone 6
10.αποτελέσματα εκλογών

Επιπλέον, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Ελλήνων χρηστών για τις προσωπικότητες, τόσο σε εθνικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι στις αναζητήσεις κυριάρχησαν τα πρόσωπα που φέτος έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Robbin Williams και ο Σάκης Μπουλάς, ενώ ψηλά βρέθηκε ο Michael Schumacher, του οποίου η περιπέτεια απασχόλησε έντονα τη διεθνή επικαιρότητα.

Ταχύτερα αυξανόμενες προσωπικοτήτων στην Ελλάδα

1.Robbin Williams
2.Σάκης Μπουλάς
3.Jennifer Lawrence
4.Σουμάχερ
5.Conchita
6.Αντώνης Βαρδής
7.Άννα Πολάτου
8.Τζένη Βάνου
9.Μελίνα Ασλανίδου
10.Καρνέζης 

Στα γεγονότα που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών για το 2014, κυριάρχησαν οιεκλογές και η Eurovision, ενώ η σχετική λίστα έχει έντονο αθλητικό χρώμα, με τα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το τουρνουά τένις Rolland Garros και τα Playoffs του NBA.

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις γεγονότων/εκδηλώσεων στην Ελλάδα:

1.εκλογές 2014
2.eurovision 2014
3.mundial 2014
4.the voice
5.πανελλήνιες 2014
6.Oλυμπιακός Mάντσεστερ
7.μουντομπάσκετ 2014
8.roland garros
9.τελικός κυπέλλου 2014
10.nba playoffs 2014 

Τέλος, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ιδιαίτερα ψηλά στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων φέτος βρέθηκαν οι όροι ΕΝΦΙΑ και Κοινωνικό Μέρισμα, καθώς και οι δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης Μπρούσκο, Όνειρο Ήταν και Κάτω Παρτάλι. 


Πηγή pathfinder.gr