Πάμε σε 2ο γύρo για Πρόεδρο της Δημοκρατίας- 160 "ΝΑΙ" και 135 "ΠΑΡΩΝ" στην πρώτη ψηφοφορία (ΒΙΝΤΕΟ)

160 "ναι" έλαβε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


"Παρών'' δήλωσαν 135 βουλευτές, ενώ πέντε απουσίαζαν. Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε το "παρών" του Παναγιώτη Μελά, καθώς τις προηγούμενες μέρες είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές "παρών" δήλωσαν οι : Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος, Παναγιώτης Μελάς, Πάρις Μουτσινάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μίκα Ιατρίδη, Χρήστος Αηδόνης, Βασίλης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Καπερνάρος, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Βύρων Πολύδωρας.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν "ναι" είναι οι : Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr βρισκόταν στην εκλογική του περιφέρεια την Ημαθία, ο Γιώργος Κασαπίδης, καθώς πέθανε ο πατέρας του, ο Στάθης Μπούκουρας, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και η Άννα Χατζησοφιά.

Δείτε το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Την πεποίθηση ότι στην τρίτη ψηφοφορία, θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από την Βουλή και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Παράλληλα, συνεχάρη τους «βουλευτές που ξεπέρασαν τους προβληματισμούς τους και ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα».

Δείτε το βίντεο από το Star


Πηγή enikos.gr