Ε.Κ.Α.Β.: 2η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης 12 Δεκεμβρίου 2014 στην Μυτιλήνη

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) διοργανώνει τη «2η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης».


Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.  που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, με πιο πρόσφατο το τραγικό συμβάν του θανάτου των Δ. Βουρβαχάκη και Β. Κελαράκη στις 12 Δεκεμβρίου 2012 στην Κρήτη.

Από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014 πανελλαδικά, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, με διανομή εκπαιδευτικού υλικού, προβολές βίντεο, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η θεσμοθέτηση της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, την παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών αλλά και την ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η Τράπεζα Πειραιώς και η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. θα προβάλουν ενημερωτικά video στις οθόνες των καταστημάτων και στις αντίστοιχες οθόνες του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Το Ε.Κ.Α.Β. ευχαριστεί τους συνεργαζόμενους φορείς και τους Δήμους που έθεσαν τις αντίστοιχες τοπικές εκδηλώσεις  υπό την αιγίδα τους.

Οι εκπαιδευτικές ομάδες του Ε.Κ.Α.Β. θα βρίσκονται:

Ε.Κ.Α.Β. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ:

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014:

-10.00 έως 14:00 στη Πλατεία Σαπφούς,


Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014:

-11.00 έως 15:00 στη Κεντρική Πλατεία Χίου,


Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014:

-10.00 έως 13:00 στη Ρόδο (Πλατεία Κύπρου),


Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014:

-11.00 έως 15:00 στη Κεντρική Πλατεία Χίου.


Το πρόγραμμα της «2ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» μπορείτε να το βρείτε στο www.ekab.gr