ΦΩΤΟ: Ξαφνική κατάληψη με κλαδιά και κάδους στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης- Λεκτική επίθεση σε δημοσιογράφους

Σε ξαφνική κατάληψη προχώρησαν μαθητές για ακόμα μια φορά στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης σήμερα τα ξημερώματα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους που έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα σε πολλά σχολεία της Λέσβου.


Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες μαθητές έφραξαν την είσοδο του σχολείου με κλαδιά και κάδους απορριμμάτων μην αφήνοντας τους καθηγητές και μαθητές να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου.

Στο σημείο βρέθηκαν και δημοσιογράφοι από εφημερίδες για να καλύψουν το γεγονός αλλά δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τους μαθητές και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Για λίγο επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή της αγοράς, καθώς ο δρόμος είχε γεμίσει με μαθητές και καθηγητές που ήθελαν να μπουν στα κεντρικά Λύκεια.

Μιλώντας με μαθητές μας είπαν ότι τα 15μελες των σχολείων δεν είχαν αποφασίσει καμιά κατάληψη και μέχρι την στιγμή που γραφούμε αυτό το κείμενο δεν ξερόυν ποιος πήρε την πρωτοβουλία να κλείσει το σχολείο.

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που χτες ήταν τα σχολεία κλειστά λόγω εκλογών σε καθηγητές και δασκάλους παραμένουν και σήμερα κάποια σχολεία υπό κατάληψη ενώ αλλά έχουν ανοίξει κανονικά.


Σε κατάληψη βρίσκονται τα Λύκειο Πέτρας, Γυμνάσιο και Λύκειο Μανταμάδου, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μύρινας, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μούδρου και ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης.

Σε αποχή βρίσκονται οι μαθητές των Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ Καλλονής, Γυμνασίου Πέτρας, Γυμνασίου Άγρας και Γυμνασίου Μούδρου.


Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών, είναι να καθορίζεται η Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων στα λύκεια από κάθε καθηγητή ξεχωριστά, ανάλογα με την ύλη που έχει διδάξει, να δοθούν περισσότερες ώρες κατεύθυνσης στη Β΄ Λυκείου και να προστεθούν τα μαθήματα της Χημείας και των Λατινικών στις κατευθύνσεις και οι τελικοί βαθμοί των μαθημάτων γενικής παιδείας του κάθε μαθητή να μην προσμετρούνται στις πανελλήνιες εξετάσεις.Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Βασίλης Κοντάρας, δήλωσε στο «Εμπρός»: «Ο νόμος είναι σαφέστατος για την απώλεια διδακτικών ωρών από καταλήψεις και αποχές. Θα γίνουν αναπληρώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών και αν κριθεί αναγκαίο, θα υπάρξει και παράταση της σχολικής χρονιάς».