Επικρατεί αναβρασμός και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Συμβολική κατάληψη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Αναβρασμός επικρατεί και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αφορμή την πρόταση των  πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών για κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και των γενικών συνελεύσεων και τη λήψη των όποιων αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων.


Ήδη έχουν ξεκινήσει καταλήψεις σε πανεπιστήμια  στην Αθήνα,  στην Πάτρα και στο Ρέθυμνο. Σε συμβολική  κατάληψη προχώρησαν  και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

«Πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη σε κτήριο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο και  βρίσκεται στη Μυτιλήνη.  Όλα έγιναν όμως  με κόσμιο τρόπο. Δεν υπήρξαν εντάσεις ή  καταστροφές. Γενικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν υπήρξαν προβλήματα. Οι  παρατάξεις και όχι οι σύλλογοι των φοιτητών εκφράστηκαν   με υπομνήματα και δεν προχώρησαν σε ακρότητες. Σπουδαστές μας   συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε  στην Αθήνα»,  δήλωσε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σ. Συρόπουλος. 

Σε ερώτηση σχετικά με   κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Ρόδο  ο κ. Συρόπουλος δήλωσε:


«Μέχρι  στιγμής  δεν έχουμε λάβει ενημέρωση για κινητοποιήσεις στη Ρόδο. Οι σπουδαστές έχουν θορυβηθεί με την πρόταση που έγινε».

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναφέρθηκε και στη λειτουργία της σχολής τουρισμού και πρόσθεσε πως οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα.


«Μένει τώρα να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι  για τη στέγαση των φοιτητών που θα έρχονται στη  Ρόδο. Τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα.   Η σχολή θα  λειτουργήσει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Θα πρέπει επίσης να καθοριστεί το ποσοστό των φοιτητών που θα φοιτήσουν. Θυμίζω πως οι  σπουδαστές από την  Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πληρώνουν δίδακτρα. Δίδακτρα για τα μαθήματα που θα παρακολουθούν θα καταβάλλουν οι νέοι που θα έρχονται από χώρες οι οποίες  δεν  έχουν ενταχθεί στην ΕΕ», εξήγησε ο κ. Συρόπουλος.

«Υπάρχει αναβρασμός  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  με αφορμή την πρόταση που έχει  κατατεθεί.  Θα καθοριστούν οι όποιες κινήσεις μας τις επόμενες ημέρες. Είναι πολλά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει . Τίθεται θέμα στέγασης και σίτισης . Τώρα πλέον περιορίζονται σημαντικά  οι κινήσεις και των φοιτητών αλλά και των μαθητών», δήλωσε η φοιτήτρια και  στέλεχος του ΠΑΜΕ κ. Μαρία Γκιτάκου και πρόσθεσε πως αναφορά στο θέμα θα γίνει σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν σε λίγες ημέρες  οι σπουδαστές με αφορμή την συμμετοχή τους στην απεργία  που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Πηγη Mycampus.gr