Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στα Προπύλαια- Συλλαλητήριο μαθητών και στην Μυτιλήνη αύριο;

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα, Πέμπτη, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στα Προπύλαια. 


Καταδικάζει «κάθε ενέργεια υποκίνησης» των καταλήψεων ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζητά να εντοπιστεί ο διαχειριστής της σελίδας στο facebook μέσω της οποίας διοργανώθηκαν οι κινητοποιήσεις στα σχολεία.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, απέφυγε να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των καταλήψεων, παρά την ανακοίνωση της Νεολαίας του κόμματος, ωστόσο υπογράμμισε ότι καταδικάζει κάθε ενέργεια υποκίνησης.

Σημείωσε, δε, ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίσει το διαχειριστή της σελίδας στο facebook, μέσω της οποίας συντονίστηκε το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για μαθητή ή όχι.

Στην περίπτωση που δεν πρόκειται για μαθητή, θα πρόκειται για υποκινητή, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αναπληρωθούν με κάθε τρόπο, χωρίς υπερωρίες για τους καθηγητές. Σημείωσε, δε, ότι θα επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση που προέβλεπε αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών τα Χριστούγεννα, τα Σάββατα και κατά τις εκδρομές, κι όχι μόνο στις διακοπές του Πάσχα, όπως προβλέπεται τώρα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, συμπληρώνεται η τρίτη ημέρα των καταλήψεων και πέραν αυτής, θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Από τη Δευτέρα οι μαθητές έχουν μπει στον χορό των κινητοποιήσεων με καταλήψεις σχολείων και πορείες σε όλη την χώρα. Την Τρίτη τελούσαν υπό κατάληψη 364 σχολεία, ενώ την Τετάρτη όλα τα σχολεία της χώρας ήταν κλειστά για τις εκλογές των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το «Νέο Σχολείο», την τράπεζα θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.




Μυτιλήνη


Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, τα συμβούλια των 15μελων των Γυμνασίων-Λυκείων της Λέσβου αποφάσισαν να κατέβουν αύριο αντιπροσωπείες μαθητών από όλη την Λέσβο αλλά και την Μυτιλήνη με σκοπό να πραγματοποιήσουν το δικό τους συλλαλητήριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία από κάποιον φορέα η ανακοίνωση των μαθητών.


UPDATE 14:35 05/11


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά από την σύμφωνη γνώμη όλων των σχολείων της Λέσβου το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την άλλη Παρασκευή 14-11-14