Ευκαιρία: Πωλείται η "μικρή Λέσβος" απέναντι από τα Πάμφιλα

Μία νησίδα 65 στρεμμάτων σε απόσταση... βουτιάς από την ακτή της Λέσβου και απέναντι από τα τουρκικά παράλια βγαίνει στο σφυρί από γερμανικό μεσιτικό γραφείο.

Η σχετική αγγελία χαρακτηρίζει το προς πώληση νησί την «μικρή Λέσβο» του ανατολικού Αιγαίου.

«Ενα ιδιωτικό νησί δίπλα στις ακτές ενός από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση, δίπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου και αμέσως βόρεια της πρωτεύουσας Μυτιλήνης. Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη άδεια δόμησης, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μπορεί να εκδοθεί από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες.

Σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη, δίπλα στην παραλία και περίπου 200 μέτρα μακριά από το μικρό χωριό των Παμφίλων. Τα νερά που το περικλείουν είναι καθαρά και ήρεμα. Το ίδιο το νησί διαθέτει πλούσια χλωρίδα και μικρούς κολπίσκους στην νοτιοδυτική ακτή», αναφέρει η σχετική καταχώρηση.

Η τιμή εκκίνησης που βάζει η αγγελία για την πώληση του νησιού είναι στα 800.000 ευρώ, δηλαδή 12.300 ευρώ ανά στρέμμα ή... 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Όπως έγραψε η βρετανική Daily Mail, που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις... δυάρι στο Λονδίνο!

"Η δυσβάσταχτη φορολογία με αναγκάζει να το πουλήσω" λέει ο ιδιοκτήτης του νησιού στα Πάμφιλα

«Δεν είμαι κάποιος Έλληνας Κροίσος με νησί, όπως μπορεί σκεφτεί κάποιος όταν ακούσει ότι έχω στην ιδιοκτησία μου το νησί. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που κληρονόμησα το νησί αυτό από πάππου προς πάππου, ήταν στην οικογένειά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και  σήμερα οδηγήθηκα  στο ξεπούλημά του, όπως συμβαίνει με τα πάντα πλέον στη χώρα μας, γιατί έτσι μας έχουν καταντήσει με τη δυσβάσταχτη φορολογία» λέει  μιλώντας στα "Νέα της Λέσβου" ο ιδιοκτήτης του κ. Νίκος Σάλτας.

Η είδηση για την πώληση ιδιωτικού νησιού στα Πάμφιλα έκανε το γύρο της χώρας και ο ίδιος τονίζει ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση να το βγάλει στο σφυρί όμως δεν υπήρχε άλλη λύση.

Το «Πάμφυλλο» (ή «Πάμφιλο») όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής όπως αναφέρει ο  σημερινός ιδιοκτήτης του ήταν ένα κομμάτι γης που αποσχίσθηκε μετά από σεισμό και βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή. Ο ίδιος θυμάται ότι μικρός έφθανε μέχρι το νησί κολυμπώντας. Η οικογένειά του κρατούσε εδώ και πολλά χρόνια την ιδιοκτησία του, μέχρι που σήμερα ο ίδιος αδυνατεί να καλύψει την φορολογία. Όπως μας είπε ανέθεσε την πώλησή του σε μεσιτικά γραφεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό εδώ και πολύ καιρό και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά του κυρίως από ξένους επενδυτές.

DailyMail: «Ένα καλό Χριστουγεννιάτικο δώρο»

Όπως έγραψε η βρετανική «Daily Mail», που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις... δυάρι στο Λονδίνο! Μάλιστα η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι το μικρό ελληνικό νησί θα μπορούσε ν’ αποτελέσει ένα καλό  …Χριστουγεννιάτικο δώρο(!) . «Τι θα μπορούσες να κάνεις δώρο τα Χριστούγεννα σε κάποιον που έχει σχεδόν τα πάντα; Αν τους αρέσουν τα φρέσκα ψάρια, το ελαιόλαδο και ο Αιγαιοπελαγίτικος αέρας, μπορεί να του πάρεις ένα ελληνικό νησί!» αναφέρει χαρακτηριστικά .Στην ίδια δημοσίευση τονίζεται ότι είναι από τις σπάνιες φορές  που ελληνικό νησί πωλείται με  τόσο χαμηλή τιμή εκκίνησης αφού συνήθως οι ιδιοκτήτες μικρών νησιών στην Ελλάδα ζητούν αστρονομικά ποσά, γι’ αυτό όπως υπογραμμίζεται η συγκεκριμένη αγγελία, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία.


Πηγή lesvosreport.gr