Χριστούγεννα | Δείτε γιατί είναι η πιο θανατηφόρα γιορτή!

Εμείς στο μυαλό μας, έχουμε τα Χριστούγεννα σαν κάτι όμορφο. Ξεκούραση από τη δουλειά, οικογενειακές στιγμές, παντού στολισμένα και ρομαντικά και γενικά επικρατεί ένα ωραίο κλίμα.


Όπως φαίνεται όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Γιατί μπορεί κάποιοι να περνάνε όντως ωραία την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά δεν είναι συμβαίνει σε όλους. Σύμφωνα πάντα, με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Discovery News από το 1979 εώς το 2004, ανάμεσα στα 57.500.000 πιστοποιητικά θανάτου, οι 42.365 θάνατοι προήλθαν την γιορτινή περίοδο.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος όπως φαντάζεστε, είναι η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Η διασκέδαση και το αλκοόλ, μας κάνουν αφελείς πιστεύοντας ότι δεν θα πάθουμε κάτι. Αυτό το ρίσκο, πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.

Οι επιστήμονες επίσης πιστεύουν, ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες σε κάποιες περιπτώσεις, το ψυχολικό στρες, οι καταχρήσεις, όπως επίσης  και η πολυκοσμία που υπάρχει κάθε φορά στα μαγαζιά που κάνει δύσκολη την έξοδο σε περίπτωση ανάγκης.

Μπορεί οι αριθμοί να λένε ότι είναι η πιο θανατηφόρα γιορτή, εμείς  λέμε ότι ειναι η πιο «μαγική».