Ο καιρός αύριο Κυριακή 30-11-14- Ανεβαίνει η θερμοκρασία με σποραδικές βροχοπτώσεις

Nοτιάδες που θα ανεβάσουν λίγο τη θερμοκρασία στα δυτικά και νότια, αυξημένη υγρασία και πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά, αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα και βροχές κατά τόπους στα βόρεια και κυρίως στη Θράκη θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή.


Πιο αναλυτικά :

Στη Θράκη προβλέπεται συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε βαθμιαία πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς, ενώ το βράδυ θα πέσει στους 7 με 8 βαθμούς. Στη Μακεδονία θα έχουμε νεφώσεις, τοπικές ομίχλες το πρωί και λίγες ασθενείς βροχές. Οι αρχικά μεταβλητοί άνεμοι στη συνέχεια θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί και θα φθάσουν στα ανατολικά τμήματα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς και στα δυτικά τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ήπειρο, το Ιόνιο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους το πρωί, με πιθανότητα για λίγες βροχές στα βόρεια και στη συνέχεια σχεδόν αίθριος καιρός. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Πελοπόννησο θα έχουμε πρόσκαιρες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα φθάσει στους 21 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη οι αραιές νεφώσεις το πρωί θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αρκετή αφρικανική σκόνη. Οι νότιοι άνεμοι στα 4 με 5 μποφόρ θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα βόρεια στους 23 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες προβλέπονται πολλές ώρες με ήλιο και νότιοι άνεμοι, που δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και στα βορειότερα σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα βορειότερα θα γίνουν βορειανατολικοί. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 17 βαθμούς.

Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νότιοι και το πρωί κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Στα βόρεια από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι και το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει. Η θερμοκρασία από τους 13 έως τους 20 βαθμούς στα νότια και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στην Αττική οι αραιές νεφώσεις θα είναι πυκνότερες το πρωί και η υγρασία θα είναι αυξημένη. Οι νότιοι άνεμοι θα φθάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, έως τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη υγρασία και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Στη συνέχεια νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Οι αρχικά ασθενείς άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί και στα ανατολικά τμήματα θα φθάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.