Ας το δει και η δικιά μας Ιερά Μητρόπολη: Σημαία 150 τ.μ. στην είσοδο του λιμανιού της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τεράστια ελληνική σημαία 150 τ.μ. κυματίζει από το απόγευμα της Δευτέρας – παραμονή της 11ης Νοεμβρίου- στην είσοδο του λιμανιού της Χίου, ύστερα από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 102ων Ελευθέριων του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό.


Η σημαία, η οποία θα υψώνεται σε κάθε εθνική επέτειο, αναρτήθηκε με τη βοήθεια ειδικού γερανού και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι την Τετάρτη.

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου έγινε η έπαρση της σημαίας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού,  του Μητροπολίτη Χίου, κ. Μάρκου και των Μητροπολιτών Σάμου και Κυθήρων, του υφυπουργού ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Στ. Κάρμαντζη και της Βουλευτή Χίου της Ν.Δ., Μαρία Σόδη.

«Είναι μια σημαία για να σκεπάζει όλο το νησί, το Αιγαίο, όλη τη πατρίδα μας. Και για να θυμηθώ και τον λόγο του ποιητή “Αυτή δεν είναι από πανιού λωρίδα καμωμένη, είναι από αίμα και καπνούς κι από φωτιά βγαλμένη”», ανέφερε ο Μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος.Πηγή kounoupi.gr